Nogomet

Grčki napadač odustao od SP-a

Borna Rupnik • srijeda, 28.04.2010.
Grčki napadač odustao od SP-a
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Grčki reprezentativac Ioannis Amanatidis oprostio se od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Ozljeda koljena bila je jača...

Otto Rehhagel, grčki izbornik, na svjetskoj nogometnoj smotri neće moći računati na svog napadača Ioannisa Amanatidisa, koji je izjavio da se neće na vrijeme potpuno oporaviti od dvostruke operacije koljena.

"Moja je odluka definitivna. To jednostavno ne bi imalo smisla jer mi nedostaje utakmica i ne bih se mogao dovesti u vrhunsku formu u narednih šest tjedana", obrazložio je Amanatidis.

Grk trenutačno igra za frankfurtski Eintracht, ali je ove sezone uspio skupiti tek osam prvenstvenih nastupa, u kojima je ubilježio tri pogotka.

"Naravno da mi je odlazak na Svjetsko prvenstvo bila životna želja, ali kakve bi koristi bilo od mog ulaska na pet ili deset minuta? Radije ću stoga svoje mjesto prepustiti potpuno spremnom igraču koji će moći pomoći mojoj reprezentaciji", sportski je zaključio Amanatidis.

Grčka će biti suparnik i Bilićevoj Hrvatskoj, na putu prema Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis29.04.2010. u 12:00
    šteta, žao mi je -- amanatidis je faca.
    cameosis