Nogomet

Pachuci titula u zadnjem napadu

Borna Rupnik • četvrtak, 29.04.2010.
Pachuci titula u zadnjem napadu
Foto: EPA

Nogometaši Pachuce osvojili su naslov pobjednika Lige prvaka Srednje i Sjeverne Amerike minimalnom pobjedom protiv Cruz Azula, pogotkom u svom posljednjem napadu...

Meksička Pachuca pobjednik je ovosezonskog izdanja Lige prvaka za klubove iz Srednje i Sjeverne Amerike, a titulom su se okrunili na vrlo dramatičan način.

Naime, njihovi su sunarodnjaci iz Cruz Azula prvu finalnu utakmicu dobili rezultatom 2:1, a u uzvratnom je susretu na stadionu u Pachuci stajalo 0:0 sve do isteka 92. minute. Tada je za opće oduševljenje pogodio Paragvajac Edgar Benitez i bacio goste, koji su i prošle sezone poraženi u finalu (bolji je bio Atlante), u očaj.

Nepunu minutu poslije sudac je označio kraj, čime je Pachuca osigurala svoj četvrti naslov od 2002. godine te ujedno izborila mjesto na narednom Svjetskom klupskom prvenstvu, koje će se u prosincu igrati u Abu Dhabiju. Za pobjedničku je momčad nastupio i Dario Cvitanić, igravši od prve do 55. minute.

O dominaciji meksičkih klubova u ovom natjecanju najbolje svjedoči činjenica da su sva četiri ovogodišnja polufinalista došla iz te države: osim Pachuce i Cruz Azula, tu su bili još i UNAM te Toluca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!