Košarka

Göttingen se izvukao iz -20

Matej Milanović • petak, 30.04.2010.
Göttingen se izvukao iz -20
Foto: Ivan Lacković

U finalu košarkaškog Eurochallengea igrat će domaćin Final Foura, Göttingen i ruska Krasnje Krilija. Rusi su porazili Pesaro u jako borbenom susretu, a Nijemci su pred svojom publikom gubili i 20 razlike, ali su sjajnom završnicom zasluženo ušli u završni dvoboj...

U prvom polufinalu je Krasnje Krilia igrala protiv Pesara. Prva četvrtina bila je izjednačena, a Rusi su krajem prve i početkom druge dionice napravili seriju od osam poena kojom su pobjegli na 24:16. Talijani su se par puta približili na dva poena minusa, ali su izjednačenje uhvatili tek na poluvremenu nakon pet uzastopnih poena za 34:34.

U tijeku treće četvrtine Rusi su zaredali sedam poena i poveli 49.44, na što je Pesaro odmah odgovorio s vlastitih sedam poena za novo vodstvo, 51:49. Do posljednjeg odmora je ipak Krasnje Krilia uspjela povesti 52:51.

Utakmicu su presudile dvije serije od pet poena ruske momčadi. Prvom je Krasnje Krilia povela 59:53, a drugom 67:57. Pesaro se nije predao i izjednačio je na 71:70, ali nije uspio izjednačiti. Luis Flores je ubacio dva slobodna bacanja za Ruse, a inače jako dobar Branko Cvetković nije uspio pogoditi tricu za izjednačenje s istekom vremena.

Kod Rusa je Ernest Bremer ubacio 18 poena, a Marcus Douthit je uz 14 poena dodao deset skokova. Kod Pesara je pak najbolji bio upravo Cvetković s 20 poena.

U drugom polufinalu je Roanne već na samom početku utišao domaću publiku, serijom od 11 poena za 21:13. U 13. minuti razlika je narasla na, za Göttingen katastrofalnih, 37:17. Nijemci su do poluvremena uspjeli smanjiti na 13 razlike, 41:28, a u susret su se vratili odličnom trećom dionicom.

U njoj su domaći dopsutili samo deset poena Roanneu, a realizirali su ih čak 29 i time preokrenuli na 57:51.Posljednu dionicu bolje su otvorili gosti, vodstvom od 66:60, šest minuta prije kraja, no nakon su potpuno stali. U napadu ih nije išlo više ništa i Göttingen je to u potpunosti iskoristio za visoku pobjedu od 77:67 koja znači finale Eurochallengea pred domaćim navijačima.

Izvrstan je kod domaćih bio Taylor Rochestie s 27 poena, dok je Roanne predvodio Dylan Page s 19 poena. Utakmica za treće mjesto između Pesara i Roannea na rasporedu je u nedjelju u 13 sati, a tri sata kasnije na teren će izaći Krasnje Krilia i domaći Göttingen.

Eurochallenge

polufinale

Krasnjie Krilja Samara73:70VL Pesaro
MEG Göttingen77:67Chorale Roanne

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurochallenge

polufinale

Krasnjie Krilja Samara73:70VL Pesaro
MEG Göttingen77:67Chorale Roanne

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!