Košarka

Göttingen osvojio Eurochallenge

Matej Milanović • nedjelja, 02.05.2010.
Göttingen osvojio Eurochallenge
Foto: Kristijan Komarica

Göttingen je pred svojom publikom uspio osvojiti košarkaški Eurochallenge. U finalu su Nijemci bili bolji od Krasnje Krilije. U borbi za treće mjesto Roanne je bio bolji od Pesara.

Göttingen je pred svojom publikom tražio prvi europski naslov, protiv Krasnje Krilije. Nijemci su serijom od devet poena poveli 11:3, no do kraja prve četvrtine Rusi su izjednačili na 17:17. Druga je dionica bila dosta izjednačena, a domaći su uspjeli u samoj završnici poluvremena doći do 34:28.

U trećoj četvrtini je Krasnje Krilija došla na zaostatak od 42:39, nakon serije od pet poena. No, domaći su odmah uzvratili i poveli devet razlike, a do zadnjeg odmora je prednost narasla na 57:45. U posljednjih deset minuta domaći su držali prednost sve do serije gostujuće momčadi od 9:2 kojim je rezultat smanjen na 72:69 minutu i pol prije kraja.

Činilo se da je utakmica ponovno otvorena, no u idućem napadu Krasnje Krilijem, kojim je trebala vratiti -3, Luis Flores je izgubio loptu. Göttingen je tako pobjegao na +7 i time je riješio dvoboj. Gosti su uspjeli doći na četiri poena zaostatka, ali ih je par promašaja spriječilo da naprave više od toga.

Kod Göttingena je 22 poena upisao Christopher McNaughton s 22 poena. Krasnje Kriliju je pak predvodio Flores s 22 poena. Göttingen je tako po prvi put osvojio europski naslov, a ključna je bila polufinalna utakmica u kojoj je nadoknadio minus od 20 poena protiv Roannea.

U borbi za treće mjesto Francuzi su igrali protiv Pesara. Talijani su serijom od osam poena poveli 21:13 u prvoj dionici. Pesaro je prednost držao kroz cijelu drugu četvrtinu, iako se Roanne uspio približiti i na -3. Na poluvrijeme se otišlo s 52:43 za Talijane. Serijom od 15 poena Roanne je uspio povesti 70:65 početkom zadnje četvrtine i to je prelomilo utakmicu.

Pesaro je odmah došao na -1, ali nije izjednačio i Roanne je do kraja utakmice uspio dosta sigurno kontrolirati rezultat, sve do konačnih 86:80. Kod Pesara je 27 poena ostvario Michael Hicks Taylor, a Dylan Page je kod Roannea ubacio 20 poena.

Eurochallenge

finale

MEG Göttingen83:75Krasnjie Krilja Samara

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurochallenge

finale

MEG Göttingen83:75Krasnjie Krilja Samara

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!