Nogomet

McClaren pamti Wembley i slavi čudo

Borna Rupnik • ponedjeljak, 03.05.2010.
McClaren pamti Wembley i slavi čudo
Foto: EPA

Steve McClaren osvojio je s Twenteom naslov nizozemskog prvaka, no ni u tim trenucima - koje opisuje čudom - nije zaboravio na traumu s Wembleya...

Nizozemski Twente u posljednjem je prvenstvenom kolu osvojio naslov državnog prvaka, a trofeju se posebno veselio bivši engleski izbornik Steve McClaren, kojega su mnogi ismijavali nakon poraza od Hrvatske na Wembleyu (3:2).

McClarenova Engleska tako je ostala bez Europskog prvenstva 2008. godine u Austriji i Švicarskoj, a i sam trener priznaje da još nije prebolio taj dan: "Svakome treba poneki neuspjeh da ga učini jačim, a ja sam doživio jedan golemi".

Vezane vijesti

"Ne prođe niti dan da se ne sjetim te utakmice, ali nadam se da sam time zaključio taj nesretni dio svoje prošlosti", dodao je.

Simpatizeri Twentea burno slave titulu, pogotovo zato što im je to tek druga u povijesti: "Prošle smo sezone završili kao drugi i napisali su knjigu o tome s naslovom 'Ovo je čudo'. Znači da je osvajanje prvog mjesta i više od čuda!".

"Zaslužili smo proslaviti, a vjerujte mi, Nizozemci to znaju učiniti. Meni je kao stranom treneru koji vodi strane igrače posebno zadovoljstvo osvojiti trofej", rekao je Steve McClaren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!