Nogomet

Belgija pronašla Advocaatovu zamjenu

Borna Rupnik • utorak, 04.05.2010.
Belgija pronašla Advocaatovu zamjenu
Foto: Sandro Donda

Nakon iznenadnog odlaska Dicka Advocaata, Belgijski nogometni savez okrenuo se Georgesu Leekensu, koji će uskoro biti predstavljen kao novo rješenje na izborničkoj dužnosti...

Trener Kortrijka Georges Leekens postat će novi izbornik belgijske nogometne reprezentacije, potvrdio je tamošnji nogometni savez. Time je popunjena praznina nastala naglim odlaskom Nizozemca Dicka Advocaata.

Leekens će potpisati dvogodišnji ugovor, a prvi zadatak bit će mu povesti Belgiju prema Europskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Belgija prolazi proces pomlađivanja momčadi, a Belgijci vjeruju da njihova mladost može mnogo toga. Debitirat će u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske.

"Izvršni odbor saveza odlučio je privesti pregovore s Leekensom kraju kako bi on postao novi izbornik i vodio reprezentaciju prema Europskom prvenstvu. S dopuštenjem njegovog sadašnjeg kluba, dogovorena je suradnja koja će uskoro biti potvrđena i službenom prezentacijom", stoji u službenom priopćenju.

60-godišnji Leekens već ima iskustva na izborničkoj funkciji. Belgiju je vodio do Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, kada je ispao u prvom krugu natjecanja. Svojedobno je bio i izbornik Alžira, a u dugoj karijeri trenirao je više od deset klubova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!