Nogomet

Nijemci na SP bez prvog vratara

Borna Rupnik • utorak, 04.05.2010.
Nijemci na SP bez prvog vratara
Foto: EPA

Njemačka nogometna reprezentacija u Južnoafričkoj Republici bit će lišena prvog vratara Renea Adlera te njegovog klupskog suigrača, Simona Rolfesa...

Izbornik njemačke nogometne reprezentacije, Joachim Löw, u utorak je saznao da na Svjetsko prvenstvo neće moći voditi dvojac Bayera iz Leverkusena, vratara Renea Adlera i veznjaka Simona Rolfesa.

Adler je prošli mjesec slomio rebro, ali se činilo da će se uspjeti oporaviti do početka svjetske smotre. Međutim, liječnici su odlučili da mu je potrebna operacija, a Adler zna da nezaliječen ne može na teren.

"Na tako dugačkom i napornom turniru mogu igrati samo maksimalno spremni. A mene toliko boli da ne bih bio u stanju pružiti ono najbolje od sebe, kako na treningu, tako i na utakmicama", izjavio je 25-godišnji njemački čuvar mreže nakon što pokušao vratiti u susretu protiv berlinske Herthe.

Löw će tako birati između Schalkeovog Manuela Neuera, koji u posljednje vrijeme povremeno pokazuje nesigurnost, Werderovog Tima Wiesea, a treći bi vratar mogao postati Bayernov Hans-Jörg Butt, koji već sedam godina nije dobio reprezentativni poziv.

Rolfesov je izostanak ipak djelomično očekivan jer se Bayerov veznjak još od siječnja oporavlja od operacije koljena. Njemački je izbornik objasnio da je Rolfesovo zdravlje ipak bitnije od nastupa: "Odustajanje od nastupa na SP-u jedini je pravi potez u svrhu optimalnog oporavka".

"Žao nam je što Rolfes nije stigao na vrijeme ozdraviti", dodao je Löw.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2010. u 00:27
    lehman kralj
    Obrisan korisnik