Nogomet

Rusija i Engleska favoriti za SP 2018.

Ante Zovko • srijeda, 05.05.2010.
Rusija i Engleska favoriti za SP 2018.
Foto: Euro 2008 SA

Predsjednik Fife Sepp Blatter kaže kako je impresioniran kandidaturama za Svjetsko prvenstvo 2018., pogotovo onom ruskom.

Iako mu je glavna preokupacija nadolazeća smotra u Južnoafričkoj Republici, predsjednik Fife Sepp Blatter komentirao je kandidature Engleske i Rusije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Švicarac je u siječnju bio u posjetu Rusiji i ostao impresioniran. "Ono što su prezentirali je izvanredno. Rusija nije zemlja nego kontinent i ima velike planove za ekspanziju", komentirao je za London Evening Standard.

Prvenstvo će se gotovo sasvim sigurno igrati u Europi, a Engleska je još jedan ozbiljan takmac za domaćinstvo. "Engleska nema problema s organizacijom Svjetskog prvenstva. Oni već imaju organiziran nogomet. Imaju sve. Drugi kandidati moraju uvjeriti izvršni odbor. Engleska nas ne mora uvjeravati", kaže Blatter.

Ipak, popisu kandidata tu nije kraj: javile su se i Australija i SAD, a kao zajednički organizatori Belgija i Nizozemska te Portugal i Španjolska. Svi oni žele se dokopati i svjetske smotre 2022.

Odluka o dodjeli domaćinstva turnira koji se održava 2018. donijet će se u prosincu ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2010. u 23:15
    neka igraju u sibiru..jel je ovaj normalan kakva rusija sutra ce i bolivija potraziti da igraju na 6000 metara
    Obrisan korisnik