Košarka

Video: Barcelona opravdala očekivanja

Branimir Korać • petak, 07.05.2010.
Video: Barcelona opravdala očekivanja
Foto: EPA

Prvi finalist Eurolige je momčad Barcelone. U polufinalnom dvoboju na Final Fouru u Parizu nadigrali su moskovski CSKA i slavili sa 64:54...

Barcelona je u Parizu u prvom polufinalu pokazala kako može pobijediti bez živciranja u posljednjim sekundama i kada ne igra ništa posebno. Dobra obrambena, ali relativno loša napadačka večer Barcelone i na kraju pobjeda protiv sterilnih Moskovljana 64:54. CSKA je puno griješio, oslanjao se na šut za tri poena koji ga nije služio i imao je vrlo malo raspoloženih igrača.

U prvih 20 minuta obje momčadi su ostale dužne. Barcelona se u rastrganoj igri s puno pogrešaka ipak bolje snašla te je dobila to razdoblje s 29:21.

Inače Moskovljani su puno bolje otvorili utakmicu, iskoristili inertnost Barcelone u napadu, ali CSKA je nakon tog startnog vodstva počeo padati i Barcelona je već u završnici prve četvrtine napravila preokret.

Zoran Planinić nije bio raspoložen, dobio je veliku minutažu u tom početnom razdoblju, ali nizao je promašaj na promašaj kao i većina igrača CSKA.

Treća dionica već je pokazala kako su se igrači obje momčadi malo oslobodili grča i igralo se tečnije i bolje. To razdoblje igre pripalo je Moskovljanima s 20:18 čime su malo smanjili zaostatak za Barcelonom, a mogao je taj nagovještaj povratka biti i izraženiji da nakon trice Langdona nije N'Dong na drugoj strani u posljednjim trenucima četvrtine poentirao za 47:41.

Na početku posljednje četvrtine Barcelona je imala nekoliko prilika pobjeći na dvoznamenkastu prednost, nije uspjela, a CSKA je napravio 5:0 preko Šiškauskasa i Ponkrašova za smanjenje na po njih puno ugodnijih 49:46.

Na ulasku u posljednje dvije minute susreta Barcelona je vodila 56:51, a CSKA je unatoč katastrofalnom šutu za tri poena nastavio s dalekometnom paljbom i to neprecizno. Pokušavali su Hrjapa i Langdon, nisu bili precizni, a onda je minutu i 14 do kraja na drugoj strani tricu ubacio Erazem Lorbek što je Barcelonu odvelo na 59:51. Ubrzo je tricu dodao i Ricky Rubio i tu je priči bio kraj.

Barcelona je uzela pobjedu 64:54 te se plasirala u finale gdje će pokušati ispuniti jedan od glavnih ciljeva ove sezone - osvojiti naslov prvaka Europe.

U ovom susretu su je predvodili Fran Vazquez s 11 poena i šest skokova, Ricky Rubio s deset poena i osam asistencija te Juan Carlos Navarro s deset poena i tri asistencije. Kod Moskovljana Ramunas Šiškauskas je ubacio 19 poena uz pet skokova, Trajan Langdon 12 poena, a Saša Kaun devet poena uz deset skokova. Planinić je u 14 minuta šutirao 0/7 iz igre i 0/2 s linije slobodnih bacanja te uhvatio šest skokova.

Euroliga

polufinale

Barcelona64:54CSKA Moskva
Partizan80:83 *Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga

polufinale

Barcelona64:54CSKA Moskva
Partizan80:83 *Olympiakos

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2010. u 02:29
    jedino se bojin inteligencije jednog papaloukasa. on bi moga radit probleme "malom" rubiu. covik je preiskusan
    Obrisan korisnik