Nogomet

Togu se ukida zabrana

Ante Zovko • subota, 08.05.2010.
Togu se ukida zabrana
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Reprezentacija Toga ipak će moći nastupati na sljedećim izdanjima Afričkog kupa nacija nakon što je predsjednik Fife Sepp Blatter intervenirao kod čelništva afričkog nogometa.

Nakon krvavog napada na siječanjskom Kupu nacija u Angoli, u kojem su poginuli vozač i dva člana stručnog stožera reprezentacije, togoanska vlada povukla je izabranu vrstu iz te zemlje.

Uslijedila je kazna Konfederacije afričkog nogometa (CAF) od 50.000 dolara i zabrana nastupanja na sljedeća dva prvenstva zbog političkog miješanja u nogomet. Nakon zasjedanja arbitražnog suda za sport, na kojem je medijator bio Sepp Blatter, togoanski čelnici priznali su miješanje politike, ali i izjavili da je odluka donesena na temelju zdravog razuma. Predsjednik CAF-a Issa Hayatou pristao je okupiti svoj izvršni odbor koji će sljedećeg tjedna donijeti odluku o ukidanju zabrane nastupa u iduća dva izdanja Afričkog kupa nacija, u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji 2012. te Libiji 2014.

Ždrijeb kvalifikacija za sljedeći turnir održan je u veljači bez Toga, ali će se ponoviti prije prvih utakmica koje počinju u rujnu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani12.05.2010. u 13:13
    slažem se!
    Bogomdani
  • cameosis08.05.2010. u 14:11
    hvala bogu odluka zdravog razuma.
    cameosis