Ostali sportovi

Nadi 26. titula prvaka

Sportnet • subota, 08.05.2010.
Nadi 26. titula prvaka
Foto: Duje Bonačić

Nada je trijumfalno završila ovogodišnji prvenstveni pohod i osmi put zaredom osvojila titulu najbolje hrvatske ragbijaške momčadi odnosno ukupno 26. titulu prvaka države. Šteta što je kiša spriječila veći broj Splićana da pozdrave mladiće trenera Denisa Puljiza i odaju im zasluženo priznanje za njihov trud i uspjeh.

Utakmica s momčadi Mladosti iako lišena rezultatske napetosti bila je dopadljiva i obilovala lijepim potezima i akcijama u prvom redu domaće pomlađene momčadi.

Prvi zgoditak za Nadu postigao je Ivan Rešetar već u petoj minuti susreta, a uspješno je pretvorio Ursić za 7:0. Slijedi polaganje Luke Popovića u sedmoj minuti za vodstvo Nade 12:0. Reprezentativac Nik Jurišić nakratko daje nadu gostima i smanjuje u 22. minuti na 12:7. Nakon zgoditka gostiju igrači Nade pojačavaju ritam i pogocima Čulića, Keleza i Vukovića uz još jedno uspješno pretvaranje Ursića stižu u 40. min do sigurnog vodstva 29:7.

U nastavku mekan teren uzima danak gostima i Nada poput stroja kontinuirano svakih osam do deset minuta lomi protivnika i povećava rezultatsku prednost. Čulić 51. 34:7, Kelez 61. 39:7, Sekovanec 61. 41:7, Vukušić 67. 46:7, Sekovanec 67. 48:7, Vuković 72. 53:7, Sekovanec 72. 55:7 i Sekovanecu 76. za konačnih 60:7. Nakon pozdrava i zahvale najvjernijim navijačima kapetan momčadi Ante Blažević Bandov primio je pobjednički pehar iz ruku dopredsjednika HRS-a i člana Izvršnog odbora Europske ragbi federacije FIRA AER Dražena Colnaga.

Nakon obveznog trećeg poluvremena na Starom placu ragbijaši Nade slavlje će nastaviti u cafe baru Barun na poziv poznatog splitskog sportskog djelatnika Igora Zerduma.

Bogat ragbijaški vikend na Starom placu nastavit će se sutra nastupom juniora u Finalu Kupa te žena na posljednjem Regionalnom turniru.

Dvije juniorske momčadi Nade U-17 i U19 plasirale su se u finale Kupa Hrvatske gdje imaju izgledne šanse za uspjeh. Protivnik u oba finala biti će im momčad Zagreba.

Djevojke Nade također završavaju svoje natjecanje u Regionalnoj ligi i s nestrpljenjem dočekuju okršaje s ragbijašicama Čelika i Beograda za konačnu potvrdu uspješnih nastupa u sezoni 2009/2010.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!