Nogomet

Gana s Essienom, Appiahom i Muntarijem

Borna Rupnik • nedjelja, 09.05.2010.
Gana s Essienom, Appiahom i Muntarijem
Foto: EPA

Izbornik reprezentacije Gane, Milovan Rajevac, imenovao je 30 nogometaša na koje će računati u pripremama za Svjetsko nogometno prvenstvo koje počinje u lipnju...

Gana je aktualni viceprvak Afrike, a kao jedna od predstavnika domaćeg kontinenta sigurno će se željeti u Južnoafričkoj Republici predstaviti u što boljem svjetlu.

Za taj je zadatak izbornik Milovan Rajevac složio preliminarni popis od 30 nogometaša, na kojem su sva najpoznatija imena. Usprkos mukama s ozljedama, Rajevac računa i na Michaela Essiena te Stephena Appiaha.

Prvi je poziv dobio i Kevin-Prince Boateng, igrač engleskog Portsmoutha, no za njegov se nastup mora ishoditi dopuštenje Fife budući da je Boateng igrao za mlade selekcije Njemačke. Rajevac je ruku pomirenja pružio i Sulleyu Muntariju, koji je propustio Afrički kup nacija zbog nesuglasica s trenerom.

Ganski je izbornik pozvao sljedeće igrače:

Vratari: Richard Kingston (Wigan) Daniel Adjei (Liberty Professionals), Stephen Ahorlu (Hearts of Lions) i Stephen Adams (Aduana Stars).

Braniči: Samuel Inkoom (Basel), Hans Sarpei (Bayer Leverkusen) Lee Addy (Bechem Chelsea), John Mensah (Sunderland), Rahim Ayew (Zamalek), Isaac Vorsah (Hoffenheim), John Pantsil (Fulham), Jonathan Mensah (Granada) i Eric Addo (Roda JC).

Vezni igrači: Dede Ayew (Arlese Avignon), Michael Essien (Chelsea), Kwadwo Asamoah (Udinese), Agyemang Badu (Udinese), Stephen Appiah (Bologna), Anthony Annan (Rosenborg), Haminu Dramani (Lokomotiv Moskva), Sulley Muntari (Inter), Quincy Owusu-Abeyie (Al Sadd), Derek Boateng (Getafe), Bernard Kumordzi (Panionios), Laryea Kingston (Hearts) i Kevin-Prince Boateng (Portsmouth).

Napadači: Prince Tagoe (Hoffenheim), Asamoah Gyan (Rennes), Dominic Adiyiah (Milan) i Matthew Amoah (NAC Breda).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2010. u 15:17
    Previše je crnaca pozvao, inače su momčad za velike rezultate!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2010. u 15:10
    ovo je pravi izbornik.na sp vodi najbolje igrače, pomirio se s onima s kojima je imao nesuglasice, a ne oni izbornici danske i portugala
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8810.05.2010. u 19:59
    zanimljiva reprezentacija
    Dalmatinac88