Nogomet

Donovan: "Možemo protiv svih"

Vedran Babić • ponedjeljak, 10.05.2010.
Donovan: "Možemo protiv svih"
Foto: EPA

Jedna od ikona nogometa u SAD-u, Landon Donovan, otkrila je u razgovoru za službenu stranicu Fife svoja razmišljanja o nadolazećem Svjetskom prvenstvu te o snazi njegove reprezentacije.

Ususret najvećem nogometnom natjecanju koje će za nešto više od mjesec dana započeti na jugu afričkog kontinenta svoja razmišljanja iznio je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije SAD-a Landon Donovan. Igrač LA Galaxyja na posudbi u Evertonu smatra da njegova reprezentacija može računati na dobar rezultat, ali da puno toga ovisi o zdravlju pojedinih igrača.

"Još uvijek smo malo nesigurno glede našeg sastava s obzirom da smo imali nekoliko ozlijeđenih igrača poput Onyewua i Daviesa, ali svi smo jako uzbuđeni i jedva čekamo početak", rekao je Donovan koji je od 2000. član seniorske reprezentacije te je u tom periodu nastupio 121 put i postigao 42 pogotka.

"Zbog tih ozljeda nije nam preostalo ništa drugo nego forsirati igrače da igraju na pozicijama na kojima nisu navikli igrati. Mislim da bi nam to čak moglo i pomoći tijekom SP-a. Uvijek je korisno imati polivalentne igrače."

SAD je smješten u skupini C zajedno s Engleskom, Slovenijom i Alžirom, a upravo će s Gordim Albionom otvoriti svoj nastup 12. lipnja u Rustenburgu. Ohrabreni lanjskim sjajnim nastupom na Kupu Konfederacija kada su u polufinalu izbacili europskog prvaka Španjolsku, a potom u finalu prokockali vodstvo 2:0 protiv Brazila (izgubili 3:2), Amerikanci se imaju pravo nadati prolazu skupine, a Donovan smatra da je to realno i dodaje:

"To natjecanje nas je naučilo da se možemo nositi sa svakom momčadi, pa i pobijediti je, samo ako igramo najbolje što možemo. Ne može previše reprezentacija to reći. Bitno je samo da ostanemo zdravi, onda je sve moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!