Nogomet

Koren: "Nemamo se kome dokazivati"

Vedran Babić • ponedjeljak, 10.05.2010.
Koren: "Nemamo se kome dokazivati"

Slovenska reprezentacija na Svjetsko prvenstvo će putovati rasterećena. I sam plasman veliki je uspjeh, a s tim se slaže i njen kapetan Robert Koren. Ipak, sada kada su već tu, odigrat će opušteno i kao takvi bit će opasni po svaku momčad.

"Pokazali smo što znamo u kvalifikacijama i mislim da nas nitko ne smije podcijeniti. Nemamo se kome dokazivati. Činjenica da smo 23. po svjetskom renkingu dokazuje da smo dobra momčad i svi smo uvjereni u dobar rezultat", mišljenja je 29-godišnji veznjak West Bromwich Albiona, Robert Koren.

"Ostvarili smo cilj samim plasmanom, ali još nismo gotovi. Želimo proći skupinu, ali i uživati. Ipak je Svjetsko prvenstvo najveći nogometni turnir i vrlo posebna prigoda."

Slovenija je nastup u Južnoj Africi izborila neočekivanom pobjedom nad Rusijom u doigravanju, a prema Korenovim riječima velike zasluge za to pripadaju izborniku Matjažu Keku, koji je prije toga vodio momčad Maribora.

"On je napravio sjajan posao. Istina je da smo imali problema u početku jer je prijelaz iz kluba u reprezentaciju uvijek težak. Najveća razlika u njegovom pristupu onda i sada je ta što se više ne koncentrira toliko na fizičku pripremu koliko na to da nas psihički podigne, kao momčad. To je bila značajna promjena i Matjaž zaslužuje puno pohvala za sve ovo."

Ipak, velike zasluge pripadaju i samome Korenu, koji je posljednjih mjeseci pod posebnim povećalom medija. To mu, međutim, nimalo ne smeta. "Nikada u životu nisam odradio toliko puno intervjua, ali iskreno govoreći, sretan sam što imam priliku predstavljati Sloveniju i pričati o njoj. Drago mi je što će sada ljudi diljem svijeta više čitati o Sloveniji i nadam se da ćemo je učiniti ponosnom u Južnoj Africi."

Koren naglašava kako se ne zamišlja zvijezdom svoje momčadi te dodaje: "Mi nemamo takvih igrača, ali zato imamo snažan duh unutar momčadi i mislim da je to naša najveća prednost. Izvan terena samo svi dobri prijatelji i mislim da se to vidi na terenu. Poštujemo jedan drugoga, vjerujemo jedan drugome i to nam je pomoglo protiv Rusije."

Slovenija se nalazi u skupini C s Engleskom, SAD-om i Alžirom, a prvu utakmicu igra protiv potonje reprezentacije 13. lipnja u Polokwaneu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2010. u 03:09
    jooj...kad budu igrali s Englezima, što ću slatko spavati......
    Obrisan korisnik