Nogomet

Rueda na popis stavio i ozlijeđene

Matej Milanović • utorak, 11.05.2010.
Rueda na popis stavio i ozlijeđene
Foto: EPA

Reinaldo Rueda, izbornik Hondurasa, sastavio je listu od 30 igrača među kojima će odabrati putnike za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Rueda je imao dosta problema s ozljedama, no na kraju je stavio u sastav svu trojicu ozlijeđenih igrača, iako je izvjesno da Carlo Costly neće moći igrati...

Proteklih dana Reinaldo Rueda dobio je niz loših vijesti. Jedan od najpoznatijih igrača njegove reprezentacije, David Suazo, već je vukao ozljedu. Suazo se taman počeo oporavljati, kada je Rueda dobio dvije neugodne novosti. Prvo se ozlijedio Danilo Turcios, koji je skupio 80 nastupa za reprezentaciju, a potom i Carlo Costly, napadač Vasluia.

Turcios je nakon liječničkih pregleda dobio dobru vijest da će na Svjetskom prvenstvu ipak moći nastupiti, jer nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi. Costly pak ima slomljenu kost u desnoj nozi i doktori tvrde da će mu trebati barem šest tjedana da ozdravi te da nema nikakve šanse da zaigra u Južnoj Africi.

Rueda je ipak na popis stavio i Costlyja. Neće sigurno neće biti među 23, ali postoji mogućnost da se ipak priključi suigračima i da s njima otputuje, kao pratnja i moralna podrška, na svjetsku smotru. Od 30 igrača koji su se našli na popisu osam ih igra u Europi, dva su u Kini, jedan u SAD-u. Čak 19 igrača, pak, dolazi iz domaćeg prvenstva. Od tih 19, po šest ih je iz Motague i Olimpie, koji su najzastupljeniji klubovi u reprezentaciji.

Širi popis od 30 igrača za Svjetsko prvenstvo:

Vratari:
Ricardo Canales (Motagua), Donis Escober (Olimpia), Noel Valladares (Olimpia), Kevin Hernandez (Real Espana)

Obrambeni:
Victor Bernardez (Anderlecht), Osman Chavez (Platense), Maynor Figueroa (Wigan), Oscar Garcia (Olimpia), Emilio Izaguirre (Motagua), Sergio Mendoza (Motagua), Johnny Palacios (Olimpia), Mauricio Sabillon (Hangzhou Greentown), Mariano Acevedo (Marathon), Johnny Leveron (Motagua), Erick Norales (Marathon)

Vezni:
Edgar Alvarez (Bari), Roger Espinoza (Kansas City Wizards), Amado Guevara (Motagua), Julio Cesar Leon (Torino), Ramon Nunez (Olimpia), Wilson Palacios (Tottenham), Hendry Thomas (Wigan), Elvis Danilo Turcios (Olimpia), Melvin Villadares (Real Espana)

Napadači:
Walter Martinez (Marathon), Carlos Pavon (Real Espana), David Suazo (Genoa), Georgie Welcome (Motagua), Jerry Palacios (Hangzhou Greentown), Carlo Costly (Vaslui)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!