Nogomet

Carragher se vraća

Vedran Babić • utorak, 11.05.2010.
Carragher se vraća

I engleska nogometna javnost od danas zna koja 30-orica igrača će se boriti za mjesto u reprezentaciji njihove zemlje na Svjetskome prvenstvu u Južnoj Africi. Izbornik Fabio Capello uspio je nagovoriti Liverpoolovog vicekapetana Jamieja Carraghera na povratak i to je najznačajnija novost s njegovog popisa.

Nije bilo prevelikih iznenađenja na popisu talijanskog stručnjaka Fabija Capella. Osim Adama Johnsona i Michaela Dawsona koji još uvijek čekaju na prvi nastup za Gordi Albion, ostatak popisa je uglavnom očekivan. Sva 30-orica igrača nastupaju u Premier ligi, a najzastupljeniji klub je Tottenham s čak šest reprezentativaca.

Novi igrač mogao je biti Bobby Zamora, Fulhamov napadač koji je ove sezone "eksplodirao", no on muku muči s Ahilovom tetivom zbog koje ne može trenirati svaki dan i kao takav jednostavno ne može biti dovoljno spreman za napore koji ga čekaju.

Ipak, glavna vijest je povratak iz reprezentativne mirovine Jamieja Carraghera, vicekapetana Liverpoola. 32-godišnjak je za Englesku upisao 34 nastupa prije nego što se 2007. odlučio povući i usmjeriti pažnju na klupsku karijeru. Sada je na nagovor Capella ipak promijenio mišljenje i nema dileme kako je engleska reprezentacija mnogo jača. Capello, međutim, na povratak nije uspio nagovoriti Paula Scholesa koji se povukao još 2004. godine.

Vratari: Joe Hart (Manchester City), David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham)

Braniči: Leighton Baines (Everton), Jamie Carragher (Liverpool), Ashley Cole (Chelsea), Michael Dawson (Tottenham), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham), John Terry (Chelsea), Matthew Upson (West Ham), Stephen Warnock (Aston Villa)

Veznjaci: Gareth Barry (Manchester City), Michael Carrick (Manchester United), Joe Cole (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Tom Huddlestone (Tottenham), Adam Johnson (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), James Milner (Aston Villa), Scott Parker (West Ham), Theo Walcott (Arsenal), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)

Napadači: Darren Bent (Sunderland), Peter Crouch (Tottenham), Jermaine Defoe (Tottenham), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 22:03
    fali im scholes a i zamora je zaslužio poziv, kak je ozlijeđen ak danas igra za fulham, ak može rooney može i zamora
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 03:06
    dobri su koliko im brazil, argentina, španjolska... itd. dopuste da budu dobri
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 01:04
    Po meni će im jako faliti Owen Hargreave,koji je do ozljeda konstantno bio u prvoj,a još je Barry upitan zbog ozljede,Carrick baš i ne igra sezonu iz snova,ovo bi mogao biti veliki nedostatak.. Sve u svemu vrhunska momčad..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 00:02
    vratari - vječna boljka......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2010. u 23:35
    mocni su,stvarno su mocni!
    Obrisan korisnik