Nogomet

Barcelona potvrdila dolazak u Split

Bernard Jurišić • srijeda, 12.05.2010.
Barcelona potvrdila dolazak u Split
Foto: EPA

Velika Barca uveličat će Hajdukov stoti rođendan! U Hajduk je danas stigao faks kojim se potvrđuje dolazak jedne od najpopularnijih svjetskih nogometnih klubova na Poljud u kolovozu 2011. godine. Ovog ljeta na Poljud bi mogao i HSV, a želja je i Juventus...

Iz agencije Media Pro, koja zastupa FC Barcelonu, u Hajduk je stigao prijedlog ugovora koji će dovesti jednu od najpopularnijih svjetskih nogometnih momčadi u Split na proslavu Hajdukovog stotog rođendana.

Hajduk i Barcelona dogovorili su uvjete, a splitski klub će dolazak Messija i društva koštati dva milijuna eura, koje će moći platiti u nekoliko rata. Kad Hajdukov Nadzorni odbor potvrdi sve uvjete koje su pred splitski klub postavili iz Barcelone, ugovor će biti i službeno potpisan, navijači Hajduka dobiti lijep poklon za ulazak u drugo stoljeće klupskog života.

Osim Barcelone, u Hajduku pokušavaju dogovoriti dolazak u Split još nekih uglednih europskih klubova, u okviru jednogodišnje proslave velikog klupskog jubileja. Tako je predsjednik Joško Svaguša otputovao u Hamburg, gdje će pratiti finalni susret između madridskog Atletica i Fulhama i pokušati dogovoriti dolazak HSV-a u Split već ovog ljeta. Hajduk i HSV veže legendarni okršaj u četvrtfinalu Kupa prvaka 1979/80, kad je s 0:1 i 3:2 u polufinale prošao njemački klub.

Ni tu nije kraj Hajdukovim željama za veličanstvenom proslavom stotog rođendana. Na Poljudu bi "bili" željeli vidjeti i talijanski Juventus, koji je Hajduku dužan utakmicu još od transfera Igora Tudora iz Splita u Torino 1998. Hajdukova uprava taj bi dug željela "naplatiti" baš u rođendanskoj godini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 13:19
    nažalos ovo je jedini naćin da vidim barcelonu na poljudu.hajduk ne prolazi pretkola,a barcelona ih ne igra.chepo prosječna cijena će biti veća od 150kn prosjek,biti će minimalno 200kn
    Obrisan korisnik
  • chepo12.05.2010. u 11:54
    Ako ce cijeli stadion bit popunjen i ako ce se karte prodavat po PROSJECNOJ cijeni od 150 kn, hajduk ce zaradit oko 700K eura. Sa dodatnim marketingom ne mogu zaradit ni dodatnih 300K, a kamoli 1300K evra da pokriju izdatke.
    chepo
  • danchy12.05.2010. u 11:47
    ma šta vam je? pa od marketinga, ulaznica, reklama i ostalih gluposti ovo će im se višestruko isplatit
    danchy
  • chepo12.05.2010. u 11:40
    Bolje da prođu koje pretkolo pa da igraju sa jakim klubom besplatno. Za ove pare nek dovedu pojačanja.
    chepo
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 07:03
    ma..nek ulože ili u omladinsku školu ili u infrastrukturu i marketing...
    Obrisan korisnik