Nogomet

Nogometni vođa Sjeverne Koreje

Borna Rupnik • srijeda, 02.06.2010.
Nogometni vođa Sjeverne Koreje

Kapetan reprezentacije Sjeverne Koreje na najveći nogometni događaj dolazi bez straha, u želji da se zajedno sa svojim suigračima što bolje suprotstavi favoriziranim protivnicima...

Sjeverna Koreja na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričku Republiku dolazi kao možda i najveća nepoznanica, a među malobrojnim igračima koji svoj kruh zarađuju izvan domovine ističe se kapetan momčadi, Yong-Jo Hong.

Yong-Jo Hong

Datum i mjesto rođenja: 22. svibnja 1982., Pyongyang
Reprezentacija: Sjeverna Koreja
Aktualni klub: Rostov
Dosadašnji klubovi: 25. travnja (2004. - 2007.), Bežanija (2007. - 2008.)
Broj nastupa u reprezentaciji: 38
Golovi: 11

27-godišnji napadač trenutačno je član ruskog prvoligaša Rostova (čije boje brani i Dragan Blatnjak) u kojem se skrasio nakon epizode u sjevernokorejskoj ekipi koja nosi ime po datumu 25. travnja. Proljeće 2008. godine nije proveo ni daleko od Hrvatske - igrao je za srpsku Bežaniju.

Za izabranu vrstu svoje zemlje debitirao je 2005. godine, a zasad je skupio 38 nastupa uz 11 pogodaka.

Svojim je izvedbama u reprezentativnom dresu zaradio i kapetansku vrpcu, koju je nosio kroz kvalifikacije za svjetsku smotru, u kojima se Sjeverna Koreja dobrim plasmanom pridružila svojim južnim susjedima na putu prema Africi.

"Znamo da je Brazil jaka momčad. Ali pokušat ćemo izvući nešto iz te utakmice kako bismo dodatno ojačali moral i samopouzdanje, a tako bismo u dobrom raspoloženju tražili pozitivne rezultate u druge dvije utakmice".

Hong Yong-Jo u tom je ciklusu zabio sva tri pogotka Jordanu u dva dvoboja prve grupne faze natjecanja, a jedan je postigao baš Južnoj Koreji - u drugoj, posljednjoj grupnoj fazi. Bio je precizan s bijele točke, a utakmica je završila neodlučeno, 1:1.

Golgeterski učinak u Rusiji nije mu posebno impresivan - u dvije se sezone samo tri puta upisivao u strijelce, no nema sumnje da će baš na jugu afričkog kontinenta željeti pokazati ono najbolje od sebe. Bolje protivnike je teško mogao poželjeti: dokazivat će se protiv Brazila, Portugala i Obale Bjelokosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2010. u 18:12
    ovi bi mogli biti iznenađenje prvenstva......:D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2010. u 17:42
    čim kažeš dragan blatnjak i u kojem klubu skupa igraju, mogu reći AJOJ! Ovi će se žešće obrukat! HAHAHA
    Obrisan korisnik