Nogomet

Domenech objasnio svoj popis

Nikola Vlahović • srijeda, 12.05.2010.
Domenech objasnio svoj popis
Foto: Sandro Donda

Izbornik Francuske, Raymond Domenech, jučer je objavio kojih 30 igrača ima u svojim kombinacijama za Svjetsko prvenstvo, a danas je objasnio zašto nije zvao Benzemu i Nasrija.

Strateg francuske nogometne reprezentacije, Raymond Domenech, osvrnuo se na 30 igrača koje ime u planovima za Svjetsko prvenstvo i posebno je objasnio status Williama Gallasa.

Domenech smatra da ga branič Arsenala mora uvjeriti da mu je mjesto u reprezentaciji. "Gallas spada u one igrače koji nisu sigurni da će otputovati u Južnoafričku Republiku. On je upao na prošireni popis, ali nema nikakvu garanciju da ga čeka mjesto u reprezentaciji. Mora mi dokazati da je potpuno spreman, ako u tome ne uspije neće putovati na Svjetsko prvenstvo", jasno je poručio Domenech.

Napadač Real Madrida, Karim Benzema, nije se našao niti na proširenom popisu, a Domenech je objasnio zašto ga nije zvao: "Imao je vrlo tešku sezonu u Realu i nije ispunio moje kriterije. Međutim, on je još mlad i mora se truditi da što prije zasluži novi poziv u reprezentaciju. To su vrlo komplicirane odluke i mogu zamisliti kako se tad igrači osjećaju, ali nisam siguran da igrači mogu shvatiti kako je teško treneru donijeti takve odluke".

Osim Gallasa iz Arsenala su pozvani još Bacary Sagna, Gael Clichy i Abou Diaby, dok je poziv "zaobišao" Samira Nasrija. "Sjajno je vidjeti da toliko naših igrača ima u Arsenalu. Još se nisam čuo sa Samirom Nasrijem, ali nikakve ga riječi sad ne mogu umiriti. Nasri, Vieira i Benzema moraju biti razočarani što nisu u konkurenciji za Svjetsko prvenstvo, jer su to igrači koji su redovito nosili dres svoje zemlje", zaključio je Domenech.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2010. u 10:58
    Laiku je jasno da lik nije za ovu repku. Netko ga je zbog necega ocito shvatio strucnjakom, ali ne u ovom vremenu i prostoru. Zidaneu moze ljubiti tlo pod nogama.
    Obrisan korisnik
  • baseggio13.05.2010. u 10:21
    domenech daj ostavku
    baseggio
  • Obrisan korisnik13.05.2010. u 10:15
    Ma joj koja munja... Mogu samo zamisliti kako je ostalim Francuzima gledati šta ovaj radi od njihove reprezentacije... A šta se tiće Bezneme... kao da je Henry u većoj formi od njega, ali ima kredita zbog one ruke, ali dobro šta sad, ali su pozvani Briand i Govou kojemu baš i ne ide ove sezone tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2010. u 00:11
    koji debil, nasrija ne vodit, ajmeeee :S
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2010. u 20:51
    ajd, Vieiru nebi ni ja pozvao, za Benzemu bi još razmislio, al Nasrija nebi ostvljao doma
    Obrisan korisnik