Nogomet

Donovan: "Rooney je umoran"

Vedran Babić • četvrtak, 13.05.2010.
Donovan: "Rooney je umoran"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Američki reprezentativac Landon Donovan pesimističan je glede fizičke spreme jedne od glavnih engleskih uzdanica Waynea Rooneya. Donovan smatra da je iza Rooneya preveliki broj utakmica u ovoj sezoni i da možda neće biti spreman za napore koje zahtijeva jedno Svjetsko prvenstvo.

Premda smatra kako je Rooney za njega trenutno jedan od najboljih nogometaša na svijetu, Donovan otkriva i drugu stranu priče. "On iza sebe ima čak 49 utakmica u ovoj sezoni i sigurno da je umoran, možda čak i potpuno istrošen. Kada ste ozlijeđeni, a usprkos tome nastavite igrati, stvari postaju teže", rekao je 28-godišnji reprezentativac SAD-a, aludiravši na aktualne probleme koje Rooney ima s gležnjem i preponama.

Donovan se osvrnuo i na pritisak koji dolazi s nastupom na svjetskoj smotri. "Ako mi ne ostvarimo zapaženi rezultat, ljudi u SAD-u neće previše mariti. No, ako Englezi podbace, to bi bio veliki udarac za njihove obitelji i zemlju općenito. Ne znam da li oni gledaju na to iz takve perspektive, ali mi svakako gledamo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!