Nogomet

Dozvole novopečenim reprezentativcima

Borna Rupnik • četvrtak, 13.05.2010.
Dozvole novopečenim reprezentativcima
Foto: EPA

FIFA je potvrdila će pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu imati i trojica reprezentativaca Alžira i jedan Gane, koji su zbog ranijih nastupa za mlađe selekcije druge zemlje morali tražiti posebnu dozvolu...

Dobre su vijesti stigle iz središta Fife u Alžir i Ganu. Naime, svjetska je nogometna organizacija izdala dozvole njihovim novopečenim reprezentativcima te će imati pravo nastupa u Južnoafričkoj Republici.

Alžirski je izbornik na svoj preliminarni popis uvrstio trojicu igrača koji su već nastupali za mlađe francuske selekcije: Habiba Belaida, Ryada Boudebouza i Mohameda Chakhourija. Rabah Saadane tako će moći odahnuti jer mu je izbor ionako sužen ozljedama.

Alžir je isti zahtjev podnio i za Carla Medjanija, no o njegovom će se slučaju još raspravljati. "Odluka bi trebala biti poznata ubrzo", izjavio je glasnogovornik Fife.

Ganci se istovremeno raduju Kevin-Princeu Boatengu, 23-godišnjem nogometašu Portsmoutha, koji je u mlađim danima branio boje Njemačke.

Njegov otac iz Gane, a ujak Robert mu je devedesetim godinama prošlog stoljeća i nastupao za izabranu vrstu. Kevin-Prince Boateng tako bi mogao postati jedna od važnijih karika u sastavu Milovana Rajevca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!