Nogomet

Cannavaro: "Sreća pa nismo favoriti"

Mihaela Bradovski • petak, 14.05.2010.
Cannavaro: "Sreća pa nismo favoriti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Talijanski kapetan Fabio Cannavaro odlazak u Južnu Afriku bez preuzimanja jedne od uloga favorita smatra olakšanjem za svoju momčad. Današnju je situaciju usporedio s onim iz 2006. godine...

Prognoze javnosti, pa čak i pojedinih nogometnih stručnjaka Azzurrima, aktualnim svjetskim prvacima, ne predviđaju uspjeh na Svjetskom prvenstvu. Cannavara i društvo to ne zabrinjava, upravo suprotno.

"Dobro je to. Dobro za nas da nismo favoriti i da se od nas ne očekuje puno", kratko je za La Gazzetta dello Sport izjavio kapetan Italije, ali i dodao:

"Mi Talijani smo majstori za negativno. Nije uredu da nas se ispraća s crnim mislima jer smo se kvalificirali u ranoj fazi. Uvijek smo kritizirani, što god napravimo."

Ipak, bez obzira na zamjerke Cannavaro i dalje stoji pri tome kako je to plus za njega i suigrače.

"Sve je kao 2006. Igrali smo prijateljske protiv Njemačke i Nizozemske i pobijedili, ali nas nitko nije doživio kao favorite. Nogomet je zbog toga zanimljiv, nitko tada nije računao na nas pa smo napravili "čudo"."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2010. u 14:01
    ma nema ništa od vas.....
    Obrisan korisnik