Nogomet

Vieira: "Zaslužio sam objašnjenje"

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 17.05.2010.
Vieira: "Zaslužio sam objašnjenje"
Foto: EPA

Francuski veznjak, Patrick Vieira, neće otputovati kao reprezentativac Francuske u Južnu Afriku jer ga izbornik Raymond Domenech nema u svojim planovima. Takva odluka razočarala je 33-godišnjaka.

Defenzivni veznjak, Patrick Vieira, napustio je Inter i prešao u Manchester City u nadi da će u engleskom prvoligašu steći status prvotimca i tako zaslužiti poziv za Svjetsko prvenstvo.

Međutim, izbornik Francuske, Raymond Domenech, ima drugačije planove te Vieiru nije pozvao u reprezentaciju. "Izbornik ima svoje kriterije i ja ih mogu prihvatiti bez ikakvih problema. Međutim, u zadnjih šest mjeseci nisam dobio niti jedan telefonski poziv od izbornika premda sam uvijek imao korektan odnos s njim. Odigrao sam 107 utakmica za reprezentaciju i mislim da bi bilo u redu od njega da me barem nazvao i iskreno mi rekao da nisam u njegovim planovima", rekao je frustrirani Vieira.

Iskusnog veznjaka zasmetao je način na koji ga je Domenech "prekrižio" i smatra da je mogao to učiniti na puno bolji način. "Izbornik mi je mogao reći da više nemam kvalitetu za reprezentaciju i da su tu igrači koji su mlađi i bolji od mene. Tako mi je Mourinho objasnio situaciju u Interu i ja sam to prihvatio. Najviše me pogodilo što je on objavio popis na televiziji, a da prije toga meni nije ništa rekao. Međutim, to neće izbrisati sve lijepe trenutke koje sam proveo u reprezentativnom dresu", dodao je 33-godišnjak.

Tricolori će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvo odigrati protiv Urugvaja, a osim te dvije momčadi, u skupini A nalaze se još Južnoafrička Republika i Meksiko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2010. u 17:41
    Zaslužio si ti nogu u guzicu crnjo bahati
    Obrisan korisnik
  • domba5717.05.2010. u 15:42
    ti si zaslužio da se oprostiš još prije 2-3 god od igranja za francusku
    domba57