Nogomet

Seaman: "James je moj izbor"

Vedran Babić • utorak, 18.05.2010.
Seaman: "James je moj izbor"
Foto: EPA

Bivši reprezentativni vratar Engleske David Seaman iznio je svoje mišljenje glede toga tko bi trebao biti prvi vratar Gordog Albiona na Svjetskom prvenstvu, kazavši kako je za njega David James prvi izbor.

Do početka svjetske smotre u Južnoj Africi nije ostalo još puno vremena, no engleski izbornik Fabio Capello i dalje nije odredio tko će biti prvi vratar njegove reprezentacije. Za to mjesto konkuriraju David James, Robert Green i Joe Hart, a glavni favorit je najiskusniji među njima, James.

"Ne znam hoću li biti prvi vratar", priznao je 39-godišnji čuvar mreže Portsmoutha. "Frustrirajuće je biti na Svjetskom prvenstvu i ne igrati. 2002. Seaman je bio prvi vratar, dok je moj status bio neodređen. Četiri godine kasnije Robinson je bio broj jedan, a ja broj dva i to je bilo u redu. Sada zaista nemam pojma gdje sam. Capello ne odaje previše. Sve što znam jest da sam spreman i zadovoljan svojom formom, a volio bih i da ostali tako misle."

Podršku je Jamesu u ovim trenucima pružio upravo njegov sedam godina stariji imenjak Seaman, koji je u mirovini od 2004. godine i koji je na vratima Engleske proveo 75 utakmica.

"James je moj izbor. Ima iskustva i još je uvijek sposoban", rekao je Seaman i pohvalio Capellov izbor trojice vratara. "James ima iskustvo, Green ga tjera na još više, a tu je i Hart koji skuplja iskustvo za budućnost."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!