Nogomet

Kewell će biti spreman za Njemačku

Borna Rupnik • utorak, 18.05.2010.
Kewell će biti spreman za Njemačku
Foto: EPA

U australskom taboru najviše je pažnje usmjereno prema Harryju Kewellu, odnosno njegovom zdravstvenom stanju. Izbornik Verbeek uvjeren je da će Kewell biti spreman za Njemačku...

"100% sam siguran da će liječnička služba obaviti svoj posao i pripremiti Harryja Kewella za utakmicu s Njemačkom", izjavio je australski izbornik Pim Verbeek i tako podignuo razinu optimizma svim ljubiteljima tamošnje reprezentacije.

Naime, Kewella već dulje vremena muči ozljeda prepona, a još uvijek nije potpuno sigurno kada će se sasvim oporaviti, odnosno uhvatiti punu formu. No, Verbeek će ga u svakom slučaju voditi u Južnoafričku Republiku.

"Neće biti spreman za prijateljsku utakmicu protiv Novog Zelanda, to je jasno. Ali trenira tri puta na dan", objasnio je strateg Australije.

A Lucas Neill vjeruje da Australija još jednom može prirediti iznenađenje, kao u Njemačkoj 2006. godine, kada je izborila drugi krug natjecanja. Između ostalog, i preko hrvatskih leđa.

"Ljudi sada znaju koliko smo tjelesno spremni i očekivat će čvrste utakmice. Zato ih sada moramo iznenaditi svojom tehnikom i znanjem. Imamo sjajne igrače i moramo ih iskoristiti", kaže Neill.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver19.05.2010. u 01:12
    @ Ian86 U leedsu je bio fantastican sa Vidukom ali kad je presao u Liverpool imao sam osjecaj da je puno puta igrao pod ozljedom i nikad se nije potpuno opravio prije napora. Bilo je evidentno da ga Raffa gura kad je startao 2005e u finalu lige prvaka. Nakon 5 minuta ode mu prepona. Gledao sam ga... [više na forumu]
    beaver
  • Obrisan korisnik19.05.2010. u 01:01
    slažem se
    Obrisan korisnik
  • beaver19.05.2010. u 00:13
    Da nije bilo svih ozljeda Harry bi bio jedan od najboljih igraca na svijetu.
    beaver