Košarka

Zadrani "ohladili" Cedevitu

Edvard Burić • srijeda, 19.05.2010.
Zadrani "ohladili" Cedevitu
Foto: Kristijan Komarica

Zadar je bio domaćin prve utakmice polufinala hrvatskog prvenstva i lakše od očekivanog došao do prednosti 1-0. Gostujuća Cedevita nije imala šanse pored razigranog domaćina koji je slavio 83:63...

Zadar je odigrao odličnu utakmicu i u potpunosti nadigrao goste iz Zagreba te tako došao do prednosti od 1-0. Utakmica je riješena prije nego bi se to moglo očekivati uoči samog dvoboja. Već nakon 20 minuta bilo je plus 18 (43:25) za Zadar koji u drugom poluvremenu niti u jednom trenutku nije dozvolio Cedeviti da se približi i zakomplicira utakmicu.

Zadar je iskoristio prednost domaćeg terena i poslao jasnu poruku da sasvim ozbiljno računa na borbu za naslov prvaka. Ipak, prije toga će morati još jednom svladati Cedevitu. Prva prilika je već u subotu u Sutinskim vrelima, a ako ne uspije treća (odlučujuća) utakmica opet je u Zadru.

Cedevita je bolje otvorila utakmicu i košem Ricarda Marsha povela 7:2. Zadar se brzo pribrao i preuzeo kontrolu nad utakmicom. Hrvoje Perić je zabio osam koševa od 17 Zadrovih i od samog početka pokazao da će to biti njegova večer. Donio je prvo vodstvo domaćinu (8:7), a onda i plus sedam nakon trice Rudeža na suprotnoj strani (19:12).

Četvrtina je završila 21:14 iako je Zadar imao i devet koševa prednosti. Boisa je realizirao slobodna bacanja za 21:12, a četvrtinu je zatvorio Marsh isto tako realizirajući slobodna bacanja.

Cedevita se u drugoj četvrtini još nekako držala do 26:21, a onda je Zadar ubacio u višu brzinu i napravio razliku. Košem Kaštropila momčad Ace Petrovića je još bila u nekakvom priključku (33:24), ali onda je proradio dalekometni šut Marka Cara koji ubacuje dvije trice (38:24, 41:25), zabija i Boisa, a poluvrijeme svojim košem zatvara Tomislav Ružić (43:25).

Cedevita se u drugom poluvremenu predala čuvajući snagu za iduću utakmicu. Zadar je mirno privodio utakmicu kraju podižući razliku. Treći period završava s okruglih plus 20 (64:44).

Do kraja utakmice rezultatske napetosti nije bilo, Zadar je i dalje igrao odlično pokazujući superiornost, a Cedevita je ionako već bila okrenuta uzvratu. Tricom Perića bila je i najvećih 72:46, a onda je domaći trener Danijel Jusup priliku dao mlađima.

Mlađi igrači su dobili priliku odigrati ponešto minuta u polufinalu hrvatskog prvenstva, a isto tako su minute dobili i gostujući igrači koji inače manje vremena provode na parketu.

Utakmica je završila 83:63, a najefikasniji u domaćim redovima je bio Hrvoje Perić. Odigrao je fantastičnu utakmicu i za 29 minuta na parketu upisao 32 koša i sedam skokova. Boisa je za Zadar ubacio 15, dok se kod gostiju iz Podsuseda baš nitko nije iskazao.

Ricardo Marsh je jedini imao dvoznamenkasti broj koševa (13), a Cedeviti je ponovno nedostajao Andrija Žižić koji se nije oporavio od ozljede prsta na lijevoj ruci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2010. u 07:15
    dobro je da nisu "popili" Cedevitu...
    Obrisan korisnik