Nogomet

Borghiju vrući krumpir u Boci

Maja Giljanović • petak, 21.05.2010.
Borghiju vrući krumpir u Boci
Foto: Sandro Donda

Pet dana nakon što je Argentinos Juniorse odveo do naslova prvaka Clausure Claudio Borghi je imenovan za trenera Boca Juniorsa. 45-godišnjak je potpisao na godinu dana i svjestan je u što se "uvalio": "Jedini cilj je naslov prvaka, prvo mjesto je jedino što Bombonera priznaje".

45-godišnji bivši reprezentativac Argentine, svjetski prvak 1986., Claudio Borghi je pet dana nakon osvajanje Clausure s Argentinos Juniorsima izabran za trenera posrnulih Boca Juniorsa. Trener godine 2006. u Čileu koji je u čileanskoj Primeri Colo-Colo odveo do četiri uzastopne titule prvaka pokazao je magični dodir i u Argentinos Juniorsima i zaslužio poziv predsjednika Boce Jorge Amor Ameala.

"Poziv je ovo koji se ne odbija", izjavio je Borghi na službenom predstavljanju i zaključio: "Najveći je ovo izazov u mojoj karijeri i svjestan sam zbog čega sam doveden. Jedino što velikan kao što je Boca priznaje je titula prvaka, Bomboneru ne zadovoljava ništa manje od naslova".

Tek je doveden, ali Borghi se već okrenuo slaganju igračke križaljke i Amealu ukazao na bivšeg (2006.) najboljeg nogometaša Južne Amerike Matiasa Fernandeza. Argentinac rodom i putnik na Svjetsko prvenstvo u dresu Čilea, domovine svog oca u koju se preselio u četvrtoj godini, 24-godišnji Fernandez je nezadovoljan statusom u Sportingu iz Lisabona i Borghi bi ga rado vratio u svoje jato: "Matiasa izvrsno poznajem, vodio sam ga u Colo-Colou prije nego ga je kupio Villarreal. Siguran sam da bi se sjajno uklopio u Bocu".

Dok je Borghi slavio naslov prvaka s Argentinosima Boca je utapala tugu nakon osvajanja 16. mjesta. 23 puta prvaci Argentine i šest puta pobjednici Cope Libertadores u 19 kola su osvojili otužnih 20 bodova, izgubili devet utakmica i mogu se "pohvaliti" najgorom obranom lige koja je primila ukupno 35 golova: "Ne želim soliti pamet prethodnicima, ali očito je nedostajalo ravnoteže u momčadi. Opseg posla koji nas čeka je priličan, ali spremni smo velikim trudom odgovoriti na izazov".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!