Nogomet

Maradona: "Messi je bolji nego ja '86"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 24.05.2010.
Maradona: "Messi je bolji nego ja '86"
Foto: EPA

Argentinski izbornik Diego Maradona priprema svoju momčad za nastup na Svjetskom prvenstvu, na kojem će prva zvijezda njegove reprezentacije biti Lionel Messi. Maradona ga smatra boljim nego što je on sam bio u njegovim godinama...

"Messi je bolji nego što sam ja bio na Svjetskom prvenstvu 1986. godine", izjavio je legendarni Diego Armando Maradona, trener najboljih argentinskih nogometaša. A Maradona je tada s Argentinom osvojio naslov prvaka svijeta.

Od Messija očekuje da povede svoje suigrače na terenu do istog uspjeha: "Najbolji je igrač na svijetu i objasnio sam mu da će ga suigrači slijediti isto kao i mene. Shvatio je poruku".

"Velika je sreća što se Messi rodio u Argentini i što ga mogu trenirati. Ako netko to ne želi shvatiti, to je njegov problem. Messi je svjestan da se od njega očekuje da bude šlag na tortu", nastavio je Maradona.

"Messi nas mora voditi primjerom na terenu i izvan njega. Sve lopte moraju ići preko njega. Ako ne idu preko njega, moraju ići preko mene, a s obzirom da ja ne mogu na igralište, to bi značilo da nešto radimo pogrešno", zaključio je argentinski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2010. u 19:02
    mislim da messi i marodona nisu baš skroz za usporedbu jer je messi strijelac , napadač , killer - a maradona je više veznjak nego napadač . imaju oni i sličnog ali nebi trebalo birat najboljeg između njih dvojice .
    Obrisan korisnik