Nogomet

All Boys u eliti nakon tri desetljeća

Maja Giljanović • ponedjeljak, 24.05.2010.
All Boys u eliti nakon tri desetljeća
Foto: Sandro Donda

Promociju u elitni rang argentinskog nogometa nakon tri desetljeća potucanja travnjacima u nižim ligama izborili su nogometaši Atletico All Boysa. Kluba osnovan 1913. svijetu je kroz juniorski rang dao Carlosa Teveza, a nastup u prvom razredu su zaslužili protiv Rosarija u uzvratnoj utakmici doigravanja nakon 1:1 u Buenos Airesu u prvoj. Atletico Rafaela je prokockala 1:0 iz prve utakmice, Gimnasia iz La Plate u uzvratu je slavila 3:1 i zadržala status prvoligaša.

Kroz doigravanje promociju u elitu argentinskog nogometa je izborio dojučerašnji drugoligaš Atletico All Boys, prvoligaški status je spasila Gimnasia La Plata, a praznih su ruku ostali Rosario i Atletico Rafaela.

All Boys su posljednju sezonu u najvišem razredu odigrali 1980., od osnutka 1913. prvoligaši su bili niti 10 godina (od 1973. do 1980.), potucali su se donedavno i trećeligaškim travnjacima, a nakon što su prije dvije godine izborili Primeru B uhvatili su i zadnji vlak za prvu ligu.

All Boys su u prvoj utakmici u Buenos Airesu protiv Rosarija odigrali samo 1:1, ali su u uzvratu odigrali maestralno i protiv četverostrukih prvaka i šestog najpopularnijeg kluba u državi golovima Marcela, Campodonica i Velle slavili 3:0. Rosario je osnovan 1889., ovo im je četvrti put u povijesti da ispadaju u niži rang i prvi put nakon četvrt stoljeća.

Trećeplasirana momčad iz Nacionala B Atletico Rafaela je prokockala 1:0 iz prve utakmice, Gimnasia je u La Plati golovima Pereza (2) i Ormena slavila 3:1 i drugu se godinu uzastopce pokazala fatalnom za ambicije Atletica (prošle godine su prokockali 3:0 iz prve utakmice).

Argentina, doigravanje za plasman u 1. ligu:
Rosario - Atletico All Boys 0:3 (1:1), Gimnasia La Plata - Atletico Rafaela 3:1 (0:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!