Nogomet

Hasebe: "Moramo tempirati formu"

Ante Zovko • ponedjeljak, 24.05.2010.
Hasebe: "Moramo tempirati formu"

Dok u japanskom taboru najavljuju velike dosege na Svjetskom prvenstvu, Makoto Hasebe koncentraciju je usmjerio na prijateljske oglede u kojima će tražiti optimalnu formu...

Iako im skupina s Danskom, Kamerunom i Nizozemskom ne obećava ni prolazak u drugi krug, japanski izbornik Takeshi Okada cilja na polufinale Svjetskog prvenstva.

Makoto Hasebe, veznjak Wolfsburga, ipak kaže da Japanci prije svega moraju usmjeriti misli na pobjede u predstojećim prijateljskim dvobojima s Južnom Korejom, Engleskom i Obalom Bjelokosti.

"Moramo pobijediti svoje prijateljske utakmice kako bismo povećali očekivanja navijača." Predsjednik Saveza nedavno je izjavio kako bi upravo pripremni susreti mogli biti riskantni za japanska očekivanja. Hasebe se ne slaže: "Igrači to ne bi nazvali rizikom. Za nas je to velika šansa. Ako pobijedimo Koreju, to bi nam dalo mnogo samopuzdanja."

Postoji još jedan rizik - da se igrači ne "pregriju" u pripremnom razdoblju. "Još su tri tjedna prije Svjetskog prvenstva. Moramo biti na vrhuncu forme u pravo vrijeme", zaključio je Hasebe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!