Nogomet

Löw odlučio kako zamijeniti Ballacka

Borna Rupnik • ponedjeljak, 24.05.2010.
Löw odlučio kako zamijeniti Ballacka
Foto: EPA

Ozljeda Michaela Ballacka poremetila je planove njemačkog izbornika Joachima Löwa, no po poslovici "koga nema, bez njega se mora" Löw je odlučio kako ga zamijeniti...

Start Kevina-Princea Boatenga na Michaela Ballacka zbog kojeg je njemački kapetan propustiti Svjetsko prvenstvo još je uvijek aktualna tema tamošnje sportske javnosti, no pažnja se polako usmjerava na pitanje kako ga zamijeniti.

Izbornik Joachim Löw tvrdi da je sve već odlučio. Tko će ponijeti kapetansku vrpcu objavit će u srijedu, a sva tri kandidata stižu uz Bayerna - Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger i Miroslav Klose.

"Lahm i Schweinsteiger su jasni pretendenti na tu dužnost, ali Klose je odigrao najviše reprezentativnih utakmica, što nije zanemarivo", objasnio je Löw svoj izbor.

Na terenu bi Ballacka trebao zamijeniti Stuttgartov Sami Khedira. "Može se reći da je on moj prvi čovjek za tu ulogu", otkrio je strateg Njemačke.

"Krasi ga veliki potencijal, a u klubu nosi nemalu odgovornost na svojim leđima. Osim toga, pokazao je da je sazrio. I Schweinsteiger će dobiti veće zadatke u sredini terena", dodaje.

"Očekujem i da igrači poput Lahma, Klosea i Mertesackera na Svjetskom prvenstvu nadmaše sami sebe", ističe Joachim Löw.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!