Ostali sportovi

Malević: "Rezultati u Baru su realni"

Matej Milanović • utorak, 25.05.2010.
Malević: "Rezultati u Baru su realni"
Foto: Ivana Strahija

Trener zagrebačke Mladosti i izbornik crnogorske reprezentacije u odbojci, Radovan Malević, za Sportnet.hr dao je svoje viđenje kvalifikacijskog turnira u Baru, na kojem je igrala i Hrvatska te je dao svoje viđenje o porazima favoriziranih reprezentacija u ostalim skupinama...

Kako komentirate ovaj prvi kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo u odbojci, koji se odigrao u Baru?

"Njemačka je apsolutni favorit, a Estonija je u ovom trenutku bolja i od Crne Gore i od Hrvatske, koje su bili outsideri na turniru. Mi smo u neku ruku iznenadili Estoniju. Čak smo bili blizu pobjedi, međutim ipak je to kvalitetniji tim. Mislim da je potpuno realno ovo što se dogodilo u Baru."

Da li smatrate da možete iznenaditi Estoniju na drugom turniru, koji će se igrati u Njemačkoj i tako se domoći druge pozicije?

"Nakon ove utakmice u Baru mislim da su i naši igrači i ljudi koji ovdje poznaju odbojku ostali pozitivno iznenađeni. Mislim da ima prostora za napredak, a imamo i dovoljno vremena da se posvetimo ovoj utakmici kako treba. Nadam se da neće biti problema na zdravstvenom biltenu i obzirom da već u petak igramo s Estoncima moglo bi se dogoditi da ih iznenadimo. No, radi se o jakom sastavu, koji je u prošlom kvalifikacijskom ciklusu bio bolji od kasnijih prvaka Europe, Poljske. Mislim da smo u toj utakmici mi iznenadili Estonce i da će se i oni jako dobro pripremiti za taj dvoboj, jer njima o toj utakmici zavisi drugo mjesto. Niti mi, niti oni nećemo ništa prepustiti slučaju, ali iskreno rečeno Estonija je kvalitetnija i ima širi izbor igrača. Mi ćemo ih probati iznenaditi, ali bez lažnih obećanja. Lakše ćemo igrati protiv njih u Njemačkoj, ali vjerojatno i oni protiv nas."

Kako komentirate nastup Hrvatske reprezentacije?

"Mislim da je pružila ono što objektivno može pružiti u ovom trenutku. Odigrali su te tri utakmice na dobrom nivou. Naravno da to u ovakvoj konkurenciji, posebno naglašavam Njemačku i Estoniju, nije dovoljno. Tako da nemaju za čime žaliti. Dali su objektivno koliko su mogli."

Da li su vas iznenadili porazi Španjolske, Italije i Nizozemske u ovom prvom dijelu kvalifikacija?

"Poraz Španjolske me uopće nije iznenadio. Oni su u krizi novih kadrova. Jednostavno nemaju rješenja kako bi osvježili reprezentaciju, koja je praktički već osam godina zajedno. Neki igrači već ulaze u godine u kojima se ne mogu nositi s današnjim zahtjevima odbojke, prije svega snage, skoka, brzine. Kod Talijana je slična priča. Dugo nisu izbacili svoj proizvod na nacionalnom nivou i što vrijeme bude više prolazilo, smatram da će sve više upadati u krizu. Što se Nizozemske tiče, po mojim informacijama su došli u Makedoniju s pomlađenim sastavom. Da li su oni krivo procijenili snagu protivnika, ili su u nekim problemima za koje mi ne znamo, to ne mogu reći. U svakom slučaju, s obzirom na sastavu s kojim su došli u Makedoniju sve je na svojem mjestu. Sve je realno što se dogodilo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2010. u 15:16
    Coach K. ne pričaj gluposti! I da igraju dečki iz Mladosti ( a s pravom ne igraju) ne bi bili ni prvi ni drugi jer je Njemačka prejaka, a Estonija jako kvalitetna momčad. Švabe jaku ekipu, igraju Svjetsku ligu a Estonci su dobili Poljake 2 puta u godini kad su ovi bili prvaci Europe... ne pričajte... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2010. u 20:53
    Malević kaže da Hrvatska nema za čime žaliti. Dali su objektivno koliko su mogli?! E pa nije baš tako. Objektivno su s igračima Mladosti trebali biti prvi ili barem drugi u skupini, a žaliti mogu što im je izbornik Crne Gore (Malević) nije dozvolio da se odazovu u hrvatsku reprezentaciju!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2010. u 15:48
    od kad su estonci i crnogorci bolji od nas uodbojci bez obzira na pomlađeni sastav?
    Obrisan korisnik