Nogomet

Capello zadovoljan nastavkom

Mihaela Bradovski • utorak, 25.05.2010.
Capello zadovoljan nastavkom

Nakon posljednje domaće pripremne utakmice uoči odlaska u Južnu Afriku, izbornik Engleske Fabio Capello mogao je biti zadovoljan tek izvedbom iz drugog poluvremena...

Iako su u prvih 45 minuta dva puta zatresli mrežu Meksika, Capello je napredak u igri vidio tek nakon odmora i nekoliko svojih taktičkih odluka. Najvažnija je bila ona o promjeni pozicije Stevena Gerrarda.

"Nakon što sam Gerrardu početkom drugog dijela dodijelio novu ulogu počeli smo više pritiskati. Osim toga i protok lopte prema naprijed je bio brži", izjavio je Talijan za Sky Sports.

Osim osvrta na netom odigrani dvoboj, talijanski je stručnjak poručio kako protiv Japana očekuje mnogo više od svojih igrača, ali i dodao: "Sretan sam rezultatom. Meksikanci su dobri tehničari, brži su od nas i nije bilo lako stići do lopte. Mnogo sam naučio iz prvog, slabijeg dijela."

Englezi su pobjedu ostvarili bez pošteđenih igrača Chelsea, a izbornika je posebno oduševio dvojac Green - Hart. "Sretan sam zbog igre Greena i Harta, igrali su sa samopouzdanjem. I King je pokazao da je važan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!