Nogomet

Torres: "Voljeli bismo da nismo favoriti"

Matej Milanović • utorak, 25.05.2010.
Torres: "Voljeli bismo da nismo favoriti"
Foto: Davor Sajko

Članovi španjolske nogometne reprezentacije slažu se oko činjenice da ih se smatra favoritima za naslov svjetskih prvaka i to im se ne sviđa, posebno izborniku Del Bosqueu koji smatra besmislicom tvrditi da je sve osim titule neuspjeh...

Izbornik Španjolske Vicente del Bosque svjestan je da se od njegovih izabranika očekuje svjetski naslov, iako se ne slaže s takvim viđenjem stvari: "Svi u Španjolskoj smatraju da je sve osim osvajanja Svjetskog prvenstva neuspjeh. Ja mislim da je to besmislica. No, iako se mi ne slažemo s time, teško je reći da nema smisla da se nas označava kao favorite s obzirom da smo mi prvaci Europe i da smo pobijedili u toliko puno utakmica."

Jedan od najvećih španjolskih uzdanica, Fernando Torres, također je priznao da se njemu i njegovim suigračima ne sviđa činjenica da ih se smatra favoritima za nadolazeće Svjetsko prvenstvo: "Voljeli bismo da nemamo ulogu favorita. No, imamo je i to treba prihvatiti. U Španjolskoj se uvijek smatramo u središtu svijeta i mislimo da smo favoriti. Trenutačno živim u Engleskoj i tamo su favoriti Engleska i Španjolska. U Francuskoj su favoriti Francuska i Španjolska, u Brazilu su to Brazil i Španjolska. Ne sviđa nam se to, no pretpostavljam da se od toga ne može pobjeći."

Njegov suigrač, vratar Iker Casillas, dodao je pak da bi bilo dobro da osvoje skupinu kako bi si barem malo olakšali put do finala: "Na papiru smo favoriti za prolaz i mislim da moramo pokušati završiti na vrhu skupine. Ždrijeb za nokaut fazu je težak, ali ako želite do finala Svjetskog prvenstva, morate pobijediti najjače."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!