Nogomet

Danska i Južna Afrika uspješne

Matej Milanović • petak, 28.05.2010.
Danska i Južna Afrika uspješne

Danska i Južna Afrika su upisali pobjede u prijateljskim susretima pred Svjetsko prvenstvo. Europljani su nadigrali Senegal, a domaćini natjecanja Kolumbiju. Honduras je pak igrao neodlučeno s Bjelorusijom. Bez obzira na postignute rezultate, niti jedna od tri reprezentacije koje će igrati na svjetskoj smotri nisu ostavile previše dobar dojam...

Danska je u pripremama za nogometno Svjetsko prvenstvo igrala protiv Senegala u Aalborgu. Početak utakmice bio je izjednačen, a u 27. minuti su domaći došli do vodstva preko Christiana Poulsena poslije gužve pred golom. Nakon toga je Danska preuzela inicijativu nad susretom i dominirala do kraja prvog dijela.

Senegal je tek u drugom poluvremenu uspio malo primiriti domaće i doći do nekoliko prilika. Razlog za to su bile i zamjene koje je izveo senegalski izbornik. U tijeku tog drugog poluvremena ozlijedio se Simon Kjaer, no još nije poznato koliko je ozljeda ozbiljna. Do kraja dvoboja Senegal, usprkos boljoj igri nego u prvom dijelu, nije uspio izjednačiti te je Danska potvrdila pobjedu golom Thomasa Enevoldsena za 2:0 u 93. minuti.

Južna Afrika je pak igrala u Johannesburgu pred prepunim stadionom. Protivnik im je bila Kolumbija. Domaćini su u 18. minuti dobili priliku povesti iz jedanaesterca. Teko Modise je pucao, David Ospina obranio, no sudac je zaključio da je vratar previše izašao s crte te je dao ponoviti udarac. Modise je iskoristio drugu priliku i zabio za 1:0.

Slavlje domaćih trajalo je samo tri minute. Adrian Ramos je zaradio najstrožu kaznu s druge strane i Giovanni Moreno je izjednačio. U završnici prvog poluvremena gosti su bili blizu vodstvu, no Južna Afrika je uspijevala zadržati izjednačeni rezultat.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, a jedini bitan događaj bio je u 58. minuti. Jhon Valencia je u šesnaestercu srušio Južnoafrikanca Siphiwea Tshabalalu i sudac je dosudio treći jedanaesterac na utakmici. Ovaj put je s bijele točke pucao Katlego Mphela koji nije promašio te je tako svojima poklonio pobjedu od 2:1.

Pripremnu utakmicu odigrao je i Honduras koji se u Villachu suprotstavio Bjelorusima. U prvom poluvremenu niti jedna od dviju momčadi nije pokazala previše, a razliku je napravio Julio Cesar de Leon. Igrač Hondurasa je u 25. minuti iz slobodnog udarca zabio za 1:0. U nastavku je Bjelorusija u nekoliko minuta preokrenula rezultat.

Naime, Anton Putilo je u 56. minuti iskoristio loše pokrivanje Sergia Mendoze, a tri minute kasnije iskoristio je i grešku Jonnyja Palaciosa te s dva gola donio vodstvo Bjelorusiji, 2:1. Iako su u nastavku igrači Hondurasa igrali jako loše, uspjeli su izbjeći poraz. Odlučujući pogodak djelo je Georgiea Welcomea, koji je zatresao mrežu svega dvije minute nakon što je ušao na teren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!