Nogomet

Okada: "Nemam namjeru mijenjati kadar"

Mihaela Bradovski • petak, 28.05.2010.
Okada: "Nemam namjeru mijenjati kadar"

Izbornik Japana Takeshi Okada stao je u svoju obranu, te poručio svim kritičarima kako neće odustati niti od svog plana niti od kadra koji je odabrao...

Iza reprezentacije Japana tri su domaća poraza, dva protiv Južne Koreje i jedan protiv Srbije. Posljednji poraz stavio je Okadu pod paljbu navijača i medija, a prema pisanjima pojedinih izbornik je nakon susreta ponudio svoj mandat. Dan kasnije izjavio je kako taj potez nije bio ozbiljan.

Zadovoljan nije niti izbornik Japana iz 2002. godine Philippe Troussier, no Okada je uvjeren kako je na dobrom putu. Momčad se prema njegovom mišljenju više nego kvalitetno priprema za oglede skupine E.

No prema ranijim najavama, japanski izbornik i reprezentativci smatraju da će u Južnoj Africi odigrati više od tri uvodne utakmice, one protiv Nizozemske, Danske i Kameruna.

"Ovo je momčad koja će odigrati Svjetsko prvenstvo. Bit će i ozljeda, možda i igrača izvan forme, ali nemam nikakvu namjeru raditi promjene unutar kadra. I dalje sam uvjeren kako je ovo momčad spremna napraviti veliki uspjeh."

Iz trening baze u Švicarskoj za kraj je poručio: "Najvažnije je da se nastavimo pripremati po planu koji smo ranije dogovoriti. Po mogućnosti bez smetnji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!