Nogomet

Irska oraspoložila alžirske rivale

Ante Zovko • petak, 28.05.2010.
Irska oraspoložila alžirske rivale

Irska je predvođena kapetanom Robbiejem Keaneom u ovom tjednu nakon Paragvaja srušila i drugog sudionika Svjetskog prvenstva, Alžir. Tri gola i beskrvna alžirska izvedba sigurno će donijeti osmijeh na lica Engleza, Amerikanaca i Slovenaca, koji ih čekaju na jugu Afrike.

Da nije bilo ruke Thierryja Henryja, prijateljski susret Republike Irske i Alžira možda bi bio ogled dvije reprezentacije koje se spremaju za Južnoafričku Republiku. Ovako je Irska nakon Paragvaja u utorak odnijela i drugi "skalp" sudionika svjetske smotre. Laganih 3:0 donijet će Ircima kakvu-takvu satisfakciju prije nego što se pridruže ostalima koji će Alžir i ostale gledati na televiziji.

Prva prilika stigla je već u četvrtoj minuti, kad je Doyle dobio odličnu loptu i volejem je proslijedio samo u ruke Chaouchija. Alžir se nakon toga orijentirao na protunapade, dok su Irci prisvojili posjed lopte. U 30. minuti Green hrabro "ulijeće" glavom na ubacivanje iz slobodnog udarca i sprema je u alžirsku mrežu.

U 52., nakon irske kombinacije, Duff s lijeve strane ubacuje u šesnaesterac, a Keane iskorištava zbunjenost gostiju i sjajnom parabolom iz okreta postiže drugi gol, koji uvelike ide na dušu alžirskom vrataru. Već u 55. Alžirci uzvraćaju preko Zianija, koji je s 20 metara izvukao vrlo dobru intervenciju Westwooda.

U 62. Keane se nakon ispucavanja svoga vratara našao u odličnoj prilici i pucao, ali Chaouchi je ovaj put bio na visini zadatka. Već dvije minute kasnije odigrala se gotovo identična akcija, a Keane ovaj put pogađa stativu.

Razdoblje do 84. minute obilježile su zamjene i pad ritma. A tada je Alžir nakon gužve pogodio vratnicu, dok su Irci iz kontre izborili jedanaesterac, koji s lakoćom realizira kapetan Keane za konačnih 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 07:27
    oraspoložili englesku,ali drže fige alžircima da razbiju engleze u skupini :D ,a držimo i mi :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2010. u 23:31
    ahaa, rivale alžira, ja mislio prvo da je Alžir rival Irskoj, što mi je isto bilo nelogično
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2010. u 23:30
    rivale..rivale
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2010. u 23:24
    zakaj su ih raspoložili dajuči im 3 komada? :D
    Obrisan korisnik