Rukomet

Po prvi puta Final four

Ivana Strahija • subota, 29.05.2010.
Po prvi puta Final four

U subotu i nedjelju u Kölnu se igra završnica Lige prvaka, a četiri kluba, Čehovski Medvjedi, Barcelona, Ciudad Real i Kiel traže put do najvažnijeg klupskog trofeja.

U Kölnu su ovog vikenda okupljeni najbolji rukometni klubovi Europe i čekaju svoj red na izlazak na parket Lanxess Arene. Pošto se od ove sezone po prvi puta igra Final four Lige prvaka, to je posebni motiv klubovima.

Prvi će snage odmjeriti Barcelona i Čehovski Medvjedi. Španjolski trener Xavi Pascual mogao je samo potvrditi da će Katalonci dati sve od sebe da prođu u finale: "Čehovski Medvjedi su veliki klub, a protiv nas će igrati bez pritisaka. Upravo zato moramo iskoristiti šansu i dati sto posto. Poduzeli smo sve korake da uspijemo u naumu, prolasku u finale, čak smo se cijeli tjedan posebno pripremali na za nas neuobičajeno rani početak utakmice te smo pokušali bioritam igrača prilagoditi tome."

Posebno zanimljiva bit će druga utakmica, ona između Kiela i Ciudad Reala, bit će to finale prije finala. Na kraju krajeva, u posljednje dvije sezone Lige prvaka Španjolci su Nijemcima uzeli pehar "pred nosom", pa će svim ljubiteljima rukometa biti zanimljivo vidjeti hoće li ovog puta branitelj naslova Ciudad Real uspjeti Kiel eliminirati već u polufinalu.

Kielov Dominik Klein uvjeren je da njemačka momčad ima šanse protiv "strašnih" Španjolaca: "Odmah nakon izvlačenja imao sam dobar osjećaj. Naša je prednost što se s Realom susrećemo odmah u polufinalu i imali smo se prilike jako dobro pripremiti za tu utakmicu. Treba znati da će pokal osvojiti momčad koja će imati snage za dvije velike i teške utakmice. No, o finalu još ne razmišljamo, samo nam je Ciudad Real na pameti."

Oprezan u najavi bio je i Ciudad Realov Arpad Šterbik: "Mislim da možemo igrati protiv Kiela, iako će nam biti jako teško, a konačni će rezultat, predviđam, biti tijesan. Moramo ostati koncentrirani punih 60 minuta, a pogreške se neće toterirati."

Liga prvaka, Final four
subota 29. svibnja:
15.30 Barcelona - Čehovski Medvjedi
18.00 Ciudad Real - THW Kiel
nedjelja 30. svibnja:
15.30 utakmica za 3. mjesto
18.00 finale

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Atletico de Madrid27:29Kiel
Čehovski Medvedi27:34Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Atletico de Madrid27:29Kiel
Čehovski Medvedi27:34Barcelona

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 10:11
    prije nekih misec dana san napisa kako je xavi pascual trener kosarkasa, a ne rukometasa, pa san bacio kritiku na neinformiranost...kad evo bogami oba se zovu isto
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 10:10
    dfd
    Obrisan korisnik