Nogomet

Tsonga: "Thuram Hrvatskoj - nestvarno"

Borna Rupnik • subota, 29.05.2010.
Tsonga: "Thuram Hrvatskoj - nestvarno"
Foto: EPA

Francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga otkrio je neka svoja razmišljanja o - nogometu. Između ostalog, sjetio se jednog bolnog trenutka za svakog hrvatskog navijača...

Roland Garros jedan je od posebnih turnira za Jo-Wilfrieda Tsongu, a tamošnjim je organizatorima ponudio odgovore i na neka nogometna pitanja.

"Idoli iz djetinjstva bili su mi Chris Waddle, George Weah i Didier Drogba. Moje je srce uz Le Mans, za kojeg me vežu prva sjećanja, ali Marseille potiče posebnu vrstu uzbuđenja", rekao je.

Osvrnuo se i na nadolazeće Svjetsko prvenstvo: "Argentina će s Maradonom na klupi prirediti vatromet i biti iznenađenje, imam dobar osjećaj. Ja bih najradije gledao Messija. A bojim se da će domaćin biti najveće razočaranje".

Za razliku od nekih, nije oduševljen engleskim navijačima: "Svi mi govore kako su najbolji, ali ja sam razočaran njima. Kao da pjevaju uspavanke. Talijani znaju kako napraviti buku, a i Francuzi su dosta dobri".

Stavio se nakratko i u ulogu nogometaša: "Volio bih zaigrati u zemlji poput Brazila, primjerice za Flamengo, pred punom Maracanom". Spomenuo je i Josea Mourinha: "On mi svakako nije najdraži trener, ne volim one koji se vole isticati. Draži su mi Wenger i Blanc - skromni su i prije svega misle na momčad".

Na kraju je progovorio i o utakmici Francuske i Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine: "Najbolji gol koji sam vidio, koji je bio sasvim izvan ovog svijeta, bio je drugi pogodak Liliana Thurama Hrvatskoj. Zabio je lijevom nogom, kleknuo, stavio prst na usta, a taj je pogodak odveo Francusku u finale. Bilo je potpuno nestvarno".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!