Nogomet

Crnogorcima nedovoljan Vučinić

Antonija Pavlić • subota, 29.05.2010.
Crnogorcima nedovoljan Vučinić
Foto: EPA

U subotu su se, diljem svijeta, igrale prijateljske utakmice reprezentacija koje se nisu plasirale na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, ali i onih koje su bile te sreće...

U dvoboju dvije reprezentacije koje neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, Norveške i Crne Gore, s(p)retnijima su se pokazali domaćini, premda niti Crnogorci nisu razočarali i lako su mogli izvojevati barem "bod".

Norvežane je u vodstvo doveo Christian Grindheim samo minutu prije kraja prvog poluvremena, a rezultat je desetak minuta prije isteka 90. poravnao Romin napadač Mirko Vučinić. I kada se činilo da će se s tim rezultatom pozdraviti, Jon Inge Hoiland nadskakako je sve protivničke braniče u gostujućem šesnaestercu i glavom zakucao loptu u mrežu, za potvrdu tijesne, ali zaslužene "vikinške" pobjede.

U drugom susretu, pak, domaćini nisu bili te sreće. Ujedinjeni su Arapski Emirati sve do 80. minute imali pobjedu nad Moldavijom, no potonjima se tada ukazao Bugaiov i među navijače unio barem malo radosti. Vjerovali su da u rukama imaju neriješen ishod.

Međutim, Khalil je ipak uspio poentirati u posljednjim trenucima sudačke nadoknade i tako, potpuno zasluženo, odnijeti puni plijen sa stadiona Sportzentrum Anif. U ranijem su stadiju susreta Moldavci poveli zaslugom Tigirlasa u 14. minuti, ali su nogometaši UAE-a do kraja poluvremena uspjeli preokrenuti zgoditcima Jumaae i Ashehija.

Na Slaski su stadionu, pak, Poljska i Finska odigrale bez golova.

Prijateljske utakmice, 29. svibnja:
Norveška - Crna Gora 2:1
Moldavija - Ujedinjeni Arapski Emirati 2:3
Poljska - Finska 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!