Nogomet

Furija teško protiv Saudijske Arabije

Antonija Pavlić • subota, 29.05.2010.
Furija teško protiv Saudijske Arabije
Foto: EPA

Iznenađenje u današnjim prijateljskim utakmicama kreirao je Novi Zeland, pobijedivši Srbiju s minimalnih 1:0, a slično je umalo pošlo za rukom Saudijskoj Arabiji, koja je do 90. minuti držala neriješen ishod protiv prvaka Europe...

Pred 14.000 gledatelja na stadionu Wörthersee Novi se Zeland nastavio dokazivati kao momčad preko koje bi se u Južnoafričkoj Republici mnogi mogli "poskliznuti". U dvoboju su s favoriziranom selekcijom Srbije, naime, odnijeli pobjedu pogotkom Shanea Smeltza iz 22. minute, usput orlove učinivši smiješnima.

Potonji na terenu naime nisu pokazali ama baš ništa, a jedino što je uopće vrijedno spomena crveni je karton Nikole Žigića, kojeg je "zavrijedio" zbog nesportskog ponašanja.

Island je, pak, bio mnogo konkretniji protiv česte hrvatske "mušterije" u kvalifikacijama za velike turnire, Andore. Na Laugardalsvolluru su andorsku mrežu pogađali Helguson (jedanaesterac u 32. minuti i pogodak iz igre u 51.), te Gunnarson (jedanasterac u 87.) i Sigthorsson (89.).

Europski prvaci su u Tivoliju odigrali prijateljski ogled protiv Saudijske Arabije, ali su uz mnogo rošada i isprobavanja sustava najbolje postave (4-1-3-2) slavili s tek minimalnih 3:2.

Vicente del Bosque je na teren izveo vjerojatno najbolji sastav - Casillasa, Puyola, Ramosa, Arbelou, Piquea, Xavija, Alonsa, Iniestu, Davida Silvu, Busquetsa i Davida Villu, a u nastavku uveo i Navasa, Carlosa Marchenu, Pedra, Joana Capdevillu, Fernanda Llorentea i Javija Martineza.

Saudijska je Arabija, unatoč tomu, bolje startala i mogla povesti već u 8. minuti, kada je oči u oči s Casillasom neprecizan bio Hazazi. Ipak, terenska im se dominacija koju su uspostavili isplatila sedam minuta kasnije, kada je Osama Hawsawi udarcem glavom poslije kornera doveo svoju momčad u vodstvo.

David Villa je do kraja poluvremena, uz pomoć Andresa Inieste, napokon uspio poravnati rezultat, da bi Xabi Alonso u 59. minuti prvi put furiju dogurao do vodstva. Međutim, sreća je u 74. minuti opet pomazila gostujuću ekipu i skrenula udarac Mohameda Al-Sahlawija s ruba kaznenog prostora, prevarivši tako nemoćnog Ikera Casillasa. Španjolci su do kraja očajnički pokušavali doći do pobjede, a konačno ju im je i donio Llorente na samom isteku 90. minute.

Prijateljske utakmice, 29. svibnja:
Srbija - Novi Zeland 0:1
Island - Andora 4:0
Španjolska - Saudijska Arabija 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 02:21
    U polufinale Srbija može,ali samo u košarci.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 00:32
    To jeste,al opet ko zna zasto je to dobro.Mnogi ljudi ovde pricaju o cetvrtfinalu,pa cak i polufinalu tako da je ovo jedno lepo spustanje na zemlju.Lepo im svima kazem prolazak grupe je vrlo moguc i bio bi uspeh,a za dalje ce trebati mnogo vise srece nego pameti
    Obrisan korisnik
  • torrente8730.05.2010. u 00:10
    ne znam moj Shockey kako nije crno(dobro možda sivo) ali izgubiti od Novog Zelanda i sa B postavom nije baš za tješit se na taj način..
    torrente87
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 22:36
    Uuuu,al nas napljuvase ovde,hahah.Nije bas toliko crno kao sto pise,ovi jadnici imali 2 napada,a treba imati u vidu da srbija bez laneta jovanovica i milosa krasica,kao i stankovica i ivanovica nije ista.Pogotovo to vazi za prvu dvojicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 20:46
    ne moze biti najbolji španjolski sastav ako nema torresa! novi zelanda je malo prerano usao u formu,do sp ce se ispuhat. :)
    Obrisan korisnik