Nogomet

Švedska prejaka za BiH

Antonija Pavlić • subota, 29.05.2010.
Švedska prejaka za BiH
Foto: Sandro Donda

Bosna i Hercegovina izuvkla je kraći kraj u prijateljskom ogledu protiv Švedske u Göteborgu, dok je Makednija s lakoćom u gostima svladala Azerbajdžan...

Još dvije reprezentacije koje se nisu plasirale na Svjetsko prvenstvo odigrale su danas međusobnu prijateljsku utakmicu. Azerbajdžan je na Tofik Bakhramov stadionu u Bakuu ugostio Makedoniju i pokazao se veoma dobrim domaćinom - svojim je gostima ujedno ponudio i odnošenje punog plijena.

Makedonci su poveli s 3:0 nakon što su redom poentirali Trickovski u 8., Sadygov u 66. i Gourovski u 88. minuti, da bi tek počasni pogodak za Azerbajdžan postigao Mammadov u sudačkoj nadoknadi.

Bosna i Hercegovina je pak odigrala susret protiv solidne Švedske i kući se iz Göteborga vratila poražena. Zmajevi su odigrali čvrsto i borbeno, koliko su mogli, ali im je ipak nedostajalo malo sreće i malo kvalitete, koje su Šveđani pak imali napretek.

Toivonen je doveo domaćine u vodstvo u 44. minuti, ali je rezultat izjednačio Salihović nakon samo dvije minute igre u drugom poluvremenu. Ipak, u 68. je minuti Olsson pogodio za 2:1, a isti je igrač osam minuta prije kraja novim zgoditkom reprezentaciji BiH zapečatio sudbinu. BiH je preko Zvjezdana Mismovića smanjila u 90. minuti, ali je Berg nekoliko minuta iza toga postavio konačnih 4:2.

Prijateljske utakmice, 29. svibnja:
Azerbajdžan - Makedonija 1:3
Švedska - BiH 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 23:39
    fale lijevi i desni bek i bolji stoper od pandže, npr. bunoza
    Obrisan korisnik