Nogomet

Le Guen imenovao Lavove

Ante Zovko • nedjelja, 30.05.2010.
Le Guen imenovao Lavove

Na konačnom kamerunskom popisu nalaze se i dva igrača koja još nemaju pravo nastupa pa je izbornik dodao i jednu zamjenu.

Na popisu Paula le Guena dominiraju internacionalci, dok je jedini predstavnik domaće lige Vincent Aboubakar iz Coton Sporta. Francuz je uvrstio i Gaetana Bonga i Erica Choupa-Motinga, koji još nisu dobili Fifine dozvole za nastup jer su se pojavljivali u mlađim selekcijama Njemačke i Francuske.

FIFA je u petak potvrdila da je dobila potrebne zahtjeve za njihove dozvole, ali i da je dokumentacija nepotpuna. Kako je upitno da će dvojac dobiti priliku debitirati za Kamerun, Le Guen je dodao i jednu zamjenu, Marcela Ndjenga.

Na popisu je i veteran Rigobert Song, koji je debitirao još 1994. u SAD-u i kojem će ovo biti četvrto Svjetsko prvenstvo.

Kamerun će u Južnoafričkoj Republici nastupiti u skupini E s Nizozemskom, Japanom i Danskom.

Konačni popis kamerunskih reprezentativaca:

Vratari: Guy Roland N'Dy Assembe (Valenciennes), Idriss Carlos Kameni (Espanyol), Hamidou Souleymanou (Kayserispor)

Braniči: Benoit Assou-Ekotto (Tottenham Hotspur), Sebastien Bassong (Tottenham Hotspur), Gaetan Bong (Valenciennes), Aurelien Chedjou (Lille), Geremi (Ankaragucu), Stephane Mbia (Olympique Marseille), Nicolas Nkoulou (Monaco), Rigobert Song (Trabzonspor)

Veznjaci: Achille Emana (Real Betis), Enoh Eyong (Ajax), Jean Makoun (Olympique Lyon), Georges Mandjeck (Kaiserslautern), Joel Matip (Schalke 04), Landry Nguemo (Celtic), Alexandre Song (Arsenal)

Napadači: Vincent Aboubakar (Coton Sport), Eric Choupo-Moting (Nuremburg), Samuel Eto'o (Inter), Mohamadou Idrissou (Freiburg), Achille Webo (Real Mallorca)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 12:41
    Etto igra u dinamu a Eto'o je 5 puta bolji od Mille.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 10:48
    Uvijek su igrali lijep nogomet,no danas to nije dovoljno. Mislim da su igra li najbolje sa Rogerom Milla koji je izmislio ples oko korner zastavice i kojo je igrao (i zabio) sa 42 godine. Ne znam dal Etto može kao lider sa takvim uspjehom voditi repku.
    Obrisan korisnik