Nogomet

Xavi: "Engleska je favorit poslije nas"

Antonija Pavlić • nedjelja, 30.05.2010.
Xavi: "Engleska je favorit poslije nas"
Foto: EPA

Španjolski veznjak i ponajbolji igrač Barcelone Xavi prihvatio je ulogu favorita na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, ali i apostrofirao jačinu Engleske kao najvećeg konkurenta...

Jedan od glavnih nositelja igre španjolske nogometne reprezentacije veznjak Barcelone Xavi Hernandez svjestan je da će furija na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici neminovno nositi breme favorita. A trenutačni europski prvak i vodeća reprezentacija prema Fifinom renkingu taj "pobjednički" status ne odbija prihvatiti.

"Kažu da je Španjolska na papiru najjača momčad na Svjetskom prvenstvu, ali ja mislim da poslije nas taj epitet može preuzeti Engleska", rekao je u razgovoru za Daily Star. "Možda im vratari nisu najviša klasa, ali ostatku se momčadi gotovo ne može pronaći slabost. Zapravo to i nije iznenađenje jer im većinu rostera čine igrači iz Manchester Uniteda i Chelseaja."

"U posljednjih su nekoliko godina te momčadi najjače u Europi uz Barcelonu, stoga nije iznenađenje što su toliko jaki. Posebno me među njima impresionira Rooney", otkrio je.

Što bi onda bio razlog njihovim učestalim slabim prezentacijama na velikim turnirima? "Kralježnica engleske momčadi veoma je jaka. John Terry, Frank Lampard i Rooney zasigurno su među najboljima u svijetu na svojim pozicijama. No kao i Španjolska, moraju početi vjerovati da mogu osvojiti veliko natjecanje. Ako to učine, s kadrom kojeg posjeduju, bit će veoma opasni. Nakon toliko godina boli i pokušavanja, morate vratiti vjerovanje. Bez toga ne možete učiniti ništa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 21:49
    španjolska je prvak
    Obrisan korisnik