Nogomet

Video: Japanci se sami pobijedili

Antonija Pavlić • nedjelja, 30.05.2010.
Video: Japanci se sami pobijedili
Foto: EPA

Reprezentacija Engleske nije prikazala posebno dojmljivu igru u posljednjem prijateljskom susretu prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku. Njihovi su protivnici, Japanci, poveli pogotkom Marcusa Tanake u ranom stadiju utakmice, ali su sve i upropastili s dva autogola u posljednjih petnaestak minuta...

Izabranici Fabija Capella nisu prezentirali posebno lijep nogomet u posljednjoj prijateljskoj utakmici prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku. Nakon 3:1 pobjede nad Meksikom na UPC su Areni u Grazu svladali i Japan, ali sami nisu postigli pogodak.

Japanci su, unatoč izostanku ponajboljeg igrača Shunsukea Nakamure, hrabro krenuli protiv gordog albiona i već u 7. minuti prešli u vodstvo. Yasuhito Endo je izveo korner s lijeve strane, a Marcus Tanaka pobjegao "usnulom" Glenu Johnsonu i kroz šumu nogu pogodio bliži kut gola nemoćnog Davida Jamesa.

Desetak je minuta, nakon toga, trebalo Englezima da povrate staloženost i povežu tri točna dodavanja te su u 19. minuti konačno kreirali prvu pravu prigodu. Tom Huddlestone je ukrao loptu Keisukeu Hondi na sredini igrališta i u prostor proigrao Waynea Rooneya, ali je Aaron Lennon na odličnu asistenciju Unitedovog napadača pucao ravno u Eijia Kawashimu.

Ljutit je Capello na poluvremenu promijenio čak pet igrača i sustav igre 4-2-2 pretvorio u 4-4-1-1 s Joeom Coleom kao isturenim veznjakom iza Rooneya. I pokazalo se to djelomično dobrim potezom, budući da su "lavovi" zaigrali bolje i ofenzivnije, ali opet nisu uspijevali probiti japanski blok.

U 56. su minuti, tada, konačno dobili stopostotnu prigodu, kada je Honda u svom kaznenom prostoru rukom zaustavio slobodni udarac Franka Lamparda i ponudio istome igraču da izjednači rezultat. No Kawashima je pročitao njegov udarac i zadržao Japance u vodstvu.

Konstantni engleski pritisak i napadi ipak su im se "isplatili" u posljednjih petnaestak minuta, kada su izabranici Takeshija Okade čak dva puta pogodili vlastitu mrežu.

Strijelac jedinog japanskog pogotka, Tanaka, u 73. je minuti u vlastitu mrežu skrenuo lukavi ubačaj Joea Colea, a deset je minuta kasnije Nakazawa pogodio umjesto Emilea Heskeya. Japanci su u posljednoj minuti imali odličnu prigodu za izjednačenje, no udarac glavom Yukea Abea odsjeo je samo na vratnici engleskog gola.

Pred samo 1.000 gledatelja na stadionu FC Kurfsteina Bjelorusija je pak minimalno slavila protiv Južne Koreje, a jedini je pogodak u 53. minuti postigao Sergej Kisliak.

Nešto je kasnije na stadionu Joseph-Monyat Obala Bjelokosti s rezultatom 2:2 remizirala s Paragvajem, premda su mogli čak i uvjerljivo pobijediti. Mreže je "otvorio" Chelseajev napadač Didier Drogba u 54. minuti, a na 2:0 povisio je Souleymane Bamba. Za Paragvajce je minutu kasnije smanjio Lucas Barrios, a na samom je isteku sudačke nadoknade A. Torresu pogodio za izjednačenje.

Prijateljske utakmice, 30. svibnja:
Engleska - Japan 2:1
Bjelorusija - Južna Koreja 1:0
Paragvaj - Obala Bjelokosti 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 22:55
    rekao sam i prije nekoliko dana kad su englezi pobedili mexico...Rezultat bio je 3-1 ali trebao je da bude 3-7.Sa ovakvim igrama tesko da ce da budu sampioni...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 18:09
    to se samo englezima može dogodit
    Obrisan korisnik