Nogomet

Preko Brazila do samopouzdanja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.05.2010.
Preko Brazila do samopouzdanja

Sva su razmišljanja Sjeverne Koreje okrenuta prema uvodnoj utakmici protiv Brazila, potvrdio je napadač i kapetan reprezentacije Yong-Jo Hong...

Sjeverna Koreja priprema se za prvi nastup na Svjetskom prvenstvu nakon 1966. godine. Što zbog činjenice da predstavljaju nepoznanicu, što zbog jačine protivnika u skupini G upravo su Young-Jo Hong i društvo proglašeni autsajderima i malo tko vidi njihovu mogućnost osvajanja boda u konkurenciji Brazila, Portugala i Obale Bjelokosti.

U pokušaju pobijanja takvog mišljenja najvažnija će biti utakmica protiv Brazila. "Brazil je jedna od najjačih momčadi, ali ako uspijemo iz tog susreta izaći u pozitivi samopouzdanje i moral će nam dodatno porasti i u preostalim susretima nije isključeno i naše slavlje." O načinu na koji planiraju zaustaviti spomenute reprezentacije nitko nije bio voljan progovoriti.

Izbornik Jong-Hun Kim otišao je korak dalje pa je tako obećao "velike stvari", a napadač Jong želi postići što više pogodaka. "Želim poentirati u svakom susretu, posebno protiv Brazila i Portugala. Brazilu zbog toga što su jedna od najjačih momčadi i osjećaj bi bio sjajan, a Portugalu se moramo osvetiti za poraz u četvrtini finala 1966. godine."

Ambicije su unutar reprezentacije narasle nakon minimalnog poraza od Paragvaja, te posebno remija s Grčkom, a u preostalim će pripremnim dvobojima s afričkim sastavima, Kongom i Nigerijom, pokušati stići i do pobjede kako bi dokazali da nisu zalutali na skorašnje Prvenstvo.

Osim na rastu forme reprezentativci Sjeverne Koreje rade i na tome da i njihovi sunarodnjaci počnu vjerovati u uspjeh. Svima u domovini poručili su kako će upravo oni biti dark horse natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!