Nogomet

Kevin-Prince Boateng među 23

Borna Rupnik • ponedjeljak, 31.05.2010.
Kevin-Prince Boateng među 23

Dan prije isteka roka za prijavu Ganci su saznali koji će ih nogometaši predstavljati na svjetskoj smotri koja počinje 11. lipnja...

Ganski izbornik Milovan Rajevac obznanio je konačan popis putnika za Svjetsko prvenstvo. Pripremno je razdoblje odrađivao s 30 reprezentativaca, a otpala su ukupno sedmorica.

Među kandidatima za nastup na jugu Afrike više nisu Stephen Adams, Eric Addo, Emmanuel Agyemang-Badu, Laryea Kingston, Haminu Draman i Bernard Kumordzi, a prije nekoliko dana otpisan je i ozlijeđeni Michael Essien, prva zvijezda Gane.

Svoje je mjesto pod suncem izborio Kevin-Prince Boateng, rođen u Berlinu, koji je dobio Fifinu dozvolu za nastup premda je ranije igrao u mlađim njemačkim selekcijama. Osim toga, ostat će zapamćen kao čovjek koji je svojim startom u finalu FA kupa njemačkom kapetanu Michaelu Ballacku uskratio put na Svjetsko prvenstvo.

Rajevac će naposljetku u Južnoafričku Republiku voditi sljedeće igrače:

Vratari: Richard Kingson (Wigan), Daniel Adjei (Liberty Professionals) i Stephen Ahorlu (Hearts of Lions).

Braniči: Samuel Inkoom (Basel), Jonathan Mensah (Grenada), Lee Addy (Bechem Chelsea), Rahim Ayew (Zamalek), Hans Sarpei (Bayer Leverkusen), John Mensah (Sunderland), Isaac Vorsah (Hoffenheim) i John Pantsil (Fulham).

Vezni igrači: Sulley Muntari (Inter), Derek Boateng (Getafe), Anthony Annan (Rosenborg), Kwadwo Asamoah (Udinese), Andre Ayew (Arles-Avignon), Stephen Appiah (Bologna), Quincy Owusu-Abeyie (Al Sadd) i Kevin-Prince Boateng (Portsmouth).

Napadači: Matthew Amoah (NAC Breda) Asamoah Gyan (Rennes), Prince Tagoe (Hoffenheim), Dominic Adiyiah (Milan)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 01:05
    Kwadwo Asamoah je isto buduća zvijezda.
    Obrisan korisnik
  • IanZG31.05.2010. u 18:50
    Dominic Adiyiah, taj možda sad neće puno igrati, možda neće uopće zaigrati, ali za par godina će biti među najboljima na svijetu na svojoj poziciji!
    IanZG