Nogomet

Osim: "Japan više ne igra s čudovištima"

Borna Rupnik • utorak, 01.06.2010.
Osim: "Japan više ne igra s čudovištima"
Foto: EPA

Japanska predstava protiv Engleske donijela je dozu optimizma u redove azijskog predstavnika, a i Ivica Osim vjeruje da takvom igrom njegova bivša momčad može polučiti uspjeh...

Najbolji su japanski nogometaši prije nekoliko dana otežali život Capellovoj Engleskoj. Poveli su 1:0, a poraženi su tek nakon što su dvije lopte pospremili u vlastitu mrežu.

Međutim, njihova je igra ohrabrila izbornika Okadu, a riječ podrške stigla je i od bivšeg izbornika, Ivice Osima. "Tako Japan može i treba igrati", izjavio je Osim poslije ogleda u Grazu.

"Na tu utakmicu treba gledati pozitivno. Japanski se igrači nisu bojali protivnika ili živjeli u strahopoštovanju. Mislim da to nikad prije nismo vidjeli od njih. Pretpostavljam da su konačno zaključili da ne igraju s čudovištima", slikovito se izrazio Ivica Osim.

Japance na Svjetskom prvenstvu čekaju Nizozemska, Danska i Kamerun, a u taboru reprezentacije ne bježe od hrabrih najava koje uključuju prolazak skupine, ali i nešto više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!