Nogomet

Australci za gol bolji od Danske

Borna Rupnik • utorak, 01.06.2010.
Australci za gol bolji od Danske
Foto: EPA

Nogometaši Australije odradili su prvu prijateljsku utakmicu na južnoafričkom tlu i pritom svladali izabranu vrstu Danske pogotkom Josha Kennedyja...

Australac Josh Kennedy postigao je svoj sedmi pogodak u 18 nastupa za reprezentaciju svoje zemlje, a to je bilo dovoljno da momčad Pima Verbeeka nadjača Dance i ulije dodatnu dozu optimizma i samopouzdanja u svoje redove prije početka Svjetskog prvenstva. Pogodio je u 71. minuti okršaja koji nije ponudio posebno dobre napadačke poteze.

Kennedy je u ogled s izabranicima Mortena Olsena igrao jedinog isturenog napadača - poziciju zbog koje je s popisa otpao Scott McDonald. Verbeek na teren nije poslao još uvijek nezaliječene Harryja Kewella i Bretta Emertona.

Danska je, s druge strane, zaigrala bez prvog napadačkog dvojca, Nicklasa Bendtnera i Sorena Larsena, u udarnoj postavi, a obojica su trenera iskoristila svoje pravo na šest zamjena kako bi dobili što bolji uvid u mogućnosti svojih igrača.

Prijateljska utakmica:
Australija - Danska 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 20:56
    Ajmo Australija !!!!!
    Obrisan korisnik