Košarka

"Ništa još nije gotovo"

Bernard Jurišić • utorak, 01.06.2010.
"Ništa još nije gotovo"
Foto: Kristijan Komarica

Zadar je napravio dva od potrebna tri koraka prema svojoj trećoj tituli prvaka Hrvatske. Nakon pobjede u Zagrebu, Zadrani su slavili i u Dvorani Krešimira Ćosića u Višnjiku i samo ih jedna pobjeda dijeli od naslova...

Košarkaši Zadra slavili su i u drugoj utakmici finalne serije i približili se samo na korak od povratka titule prvaka u svoje vitrine. Jedan od junaka pobjede bio je razigravač Rok Stipčević, koji je susret završio s 15 poena i 6 asistencija.

"U prvom poluvremenu smo ispunili sve što smo se dogovorili prije početka. Igrali smo energično i pametno i znali smo da smo u prednosti ako se igra na manje poena. Samim napadom nismo mogli dobiti ovu utakmicu. Pali smo krajem treće i početkom četvrte četvrtine i dozvolili Ciboni da se vrati, no uspjeli smo se na vrijeme opet posložiti, zatvoriti reket i sačuvati pobjedu."

Vezane vijesti

Stipčevića nakon pobjede nije ponijela euforija. "Vodimo 2-0, ali ništa još nije gotovo. Bio sam svjedok situacije kad smo vodili 2-1 i svi su nas proglašavali prvakom, pa smo na kraju izgubili titulu. Zato ne bih želio ništa najavljivati ni komentirati, pred nama je treća utakmica u Ciboninoj dvorani, a tamo je ona sigurno favorit."

Čovjek koji mu je najviše "dao ruke" posebno u napadačkim akcijama bio je zadarski kapetan Tomislav Ružić. On je utakmicu završio s 22 ubačaja, četiri skoka i tri asistencije.

"Presudila je naša obrana. Pad u zadnjoj četvrtini posljedica je umora i činjenice da smo igrali s malo igrača, no uspjeli smo iščupati pobjedu na kraju i zbog toga smo sretni. Sigurno je da smo mi sad u prednosti, no Cibona se sigurno neće predati. Puno je još posla pred nama."

Hrvoje Perić je uz 8 poena dohvatio 12 lopti i također "spušta loptu na zemlju". "Teško je dobiti Cibonu triput zaredom, teško bi to i Barcelona napravila. U subotu je ključna stvar ne dozvoliti im da se razmašu, držati ih što dulje u rezultatskom egalu. Ništa još nije gotovo, vidjelo se i danas da Ciboni malo treba da se vrati u utakmicu. No, pritisak je sad definitivno na njihovoj strani jer oni više nemaju popravnog."

Cibonin trener Velimir Perasović nije bio zadovoljan izdanjem svoje momčadi, posebno onim u prvom poluvremenu. "U prvom poluvremenu šut nas nije išao, a kad je to proradilo u drugom dijelu vratili smo se u utakmicu. Nažalost, bilo je već prekasno, Zadar je uspio obraniti prednost koju su stekli u prvom dijelu. Zadar je napravio veliki posao, no mi se nećemo predati. Najprije želimo pobijediti u Zagrebu, a onda se još jednom vratiti u Zadar."

Treća utakmica na rasporedu je u Draženovom domu u Zagrebu u subotu. Pobjedom Cibone serija se vraća u Zadar, a ako Zadrani ubilježe i treći trijumf bit će to znak za početak velike fešte na Kalelargi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2010. u 18:41
    misliš peta? ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2010. u 23:32
    nadam se da će se treća igrati u Areni Zagreb jer ce u dvorani biti 18000 nas zadrana i teta eržika od ciboninih navijača
    Obrisan korisnik